Ο Καραμανλής «υπερασπίζεται» την κυβέρνηση του για τις πυρκαγιές του 2007

Ο Καραμανλής «υπερασπίζεται» την κυβέρνηση του για τις πυρκαγιές του 2007

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ κατά την οποία έγινε η παρουσίαση βιβλίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Συγγραφείς της έκδοσης είναι δύο αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου έζησαν εκ του σύνεγγυς τα δραματικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Ο λόγος για τον Ν. Διαμαντή πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, και τον Γ. Σταμούλη, εκπρόσωπο Τύπου τότε του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το παρών έδωσε ο τότε υπουργός Βύρων Πολύδωρας που είχε συγκεντρώσει τα πυρά για την δήλωση του περί «ασύμμετρης απειλής», αλλά και «στρατηγού άνεμου», ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος που ήταν και ομιλητής, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ανάμεσα στους ακροατές και ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας μία ακόμα εμφάνιση που αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης του. Είχε προηγηθεί, μόλις πριν από ένα μήνα, η παρουσία του στην αγγλική έκδοση του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από το «Ρεύμα Σκέψης» όπου έδειχνε την περίοδο Σημίτη για την διόγκωση του χρέους.

Η παρουσία του Καραμανλή σε δύο εκδηλώσεις που αφορούν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του, δείχνει την πρόθεση να υπερασπιστεί έστω και με συμβολικές παρουσίες την περίοδο 2004 -2009, τουλάχιστον σε ότι αφορά βασικούς πυλώνες της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρώην πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, με τον οποίο είχε να μιλήσει πάνω από 4 χρόνια, όπως είχαν διαρρεύσει συνεργάτες του, μετά την πρόταση της κυβέρνησης στο κ. Πολύδωρα για τηννθέσητ ου επικεφαλής του ΕΣΡ, που πολλοί έσπευσαν να χρεώσουν στον Κ. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή