ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καραμανλής «υπερασπίζεται» την κυβέρνηση του για τις πυρκαγιές του 2007

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ κατά την οποία έγινε η παρουσίαση βιβλίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Συγγραφείς της έκδοσης είναι δύο αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου έζησαν εκ του σύνεγγυς τα δραματικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Ο λόγος για τον Ν. Διαμαντή πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, και τον Γ. Σταμούλη, εκπρόσωπο Τύπου τότε του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το παρών έδωσε ο τότε υπουργός Βύρων Πολύδωρας που είχε συγκεντρώσει τα πυρά για την δήλωση του περί «ασύμμετρης απειλής», αλλά και «στρατηγού άνεμου», ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος που ήταν και ομιλητής, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ανάμεσα στους ακροατές και ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας μία ακόμα εμφάνιση που αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης του. Είχε προηγηθεί, μόλις πριν από ένα μήνα, η παρουσία του στην αγγλική έκδοση του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από το «Ρεύμα Σκέψης» όπου έδειχνε την περίοδο Σημίτη για την διόγκωση του χρέους.

Η παρουσία του Καραμανλή σε δύο εκδηλώσεις που αφορούν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του, δείχνει την πρόθεση να υπερασπιστεί έστω και με συμβολικές παρουσίες την περίοδο 2004 -2009, τουλάχιστον σε ότι αφορά βασικούς πυλώνες της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρώην πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, με τον οποίο είχε να μιλήσει πάνω από 4 χρόνια, όπως είχαν διαρρεύσει συνεργάτες του, μετά την πρόταση της κυβέρνησης στο κ. Πολύδωρα για τηννθέσητ ου επικεφαλής του ΕΣΡ, που πολλοί έσπευσαν να χρεώσουν στον Κ. Καραμανλή.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ