Προτάσεις 7 σημείων για την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσιάζουν οι απόφοιτοι του LSE

Προτάσεις 7 σημείων για την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσιάζουν οι απόφοιτοι του LSE

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές προτάσεις επτά σημείων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση παρουσιάζει αύριο ο Σύλλογος αποφοίτων του London School of Economics and Political Science.

Τα κείμενα θέσεων θα αναλυθούν στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ για θα αφορούν τα θέματα:

1.Ευρωπαϊκή και Διεθνής Πολιτική: «Ελλάδα και Τουρκία: Ανάγκη Αναθεώρησης του Δόγματος της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής;».

2. Δημόσια Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτικό Σύστημα: «Δημόσια Διοίκηση και Εκσυγχρονισμός».

3. Σύνταγμα, Θεσμοί και Δικαιοσύνη: «Θεσμοί και Δικαιοσύνη ως Καταλύτης της Ανάπτυξης: 10 Προτάσεις για την Επόμενη Τριετία».

4. Οικονομία και Ανάπτυξη: «GRestart».

5. Πολιτική της Υγείας: «Λύσεις Άμεσης Εφαρμογής για την Αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας».

6. Πολιτιστική Πολιτική: «Προς μία Δυναμική Ανάδειξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Ο ρόλος των Νέων Τεχνολογιών».

7.Τεχνολογία και Καινοτομία: «Εκπαίδευση και Παιγνιοποίηση: Μια Ματιά στο Μέλλον».

Στόχος των Ομάδων Σκέψης είναι η συνεχής συμμετοχή σε έναν εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο με στελέχη της αγοράς, εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας, ανθρώπους της επιστήμης, της κοινωνίας και του πολιτισμού, θεσμικούς φορείς και κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η εκδήλωση είναι μέρος μια ευρύτερης συστηματικής προσπάθειας του Συλλόγου μας για σφαιρική προσέγγιση με επάρκεια και ευρηματικότητα των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που θα καταλήγει σε ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Στόχος μας δεν είναι η ακαδημαϊκή προσέγγιση, αλλά οι άμεσες και πρακτικές λύσεις.

Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στο να δώσουν διέξοδο στην πολύπλευρη κρίση, προάγοντας τον εξορθολογισμό, την αριστεία και τη δημιουργική σκέψη, κατατείνοντας στον ιδρυτικό στόχο του London School of Economics and Political Science: “For the betterment of society”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή