ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε άνοδο οι αγορές της Ευρώπης

BLOOMBERG, REUTERS

O FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,7%. Ο Ftse 100 είχε οριακή κάμψη (0,34%), ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 κατέγραψε κέρδη (0,49%) και ο Dax στη Φρανκφούρτη κινήθηκε ανοδικά κατά 1,18%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω των θετικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης. Ο δείκτης διευθυντών προμηθειών (PMI) έδειξε ότι η οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα και ομαλά απ’ ό,τι αναμενόταν, ακολουθώντας τον ταχύτερο ρυθμό της εξαετίας. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι «καλαθιού» 10 μεγάλων νομισμάτων, λόγω προσδοκιών ότι τον Μάρτιο η Oμοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο δείκτης του δολαρίου έναντι άλλων ισχυρών νομισμάτων ενισχύθηκε χθες κατά 0,5%, στις 101,46 μονάδες.

Η τιμή του αργού Νέας Υόρκης ενισχύθηκε περισσότερο από 1% στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αισθάνονται ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι με τις δηλώσεις του ΟΠΕΚ ότι τα κράτη-μέλη του θα σεβαστούν τις αποφάσεις για μείωση της παραγωγής τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αντέστρεψε τις απώλειες των πρωινών συναλλαγών και έκλεισε με άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Ftse 100 είχε μικρή κάμψη κατά 0,34%, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 έκλεισε με κέρδη 0,49% και ο Dax στη Φρανκφούρτη είχε άνοδο 1,18%.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ