Σε άνοδο οι αγορές της Ευρώπης

Σε άνοδο οι αγορές της Ευρώπης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω των θετικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης. Ο δείκτης διευθυντών προμηθειών (PMI) έδειξε ότι η οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα και ομαλά απ’ ό,τι αναμενόταν, ακολουθώντας τον ταχύτερο ρυθμό της εξαετίας. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι «καλαθιού» 10 μεγάλων νομισμάτων, λόγω προσδοκιών ότι τον Μάρτιο η Oμοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο δείκτης του δολαρίου έναντι άλλων ισχυρών νομισμάτων ενισχύθηκε χθες κατά 0,5%, στις 101,46 μονάδες.

Η τιμή του αργού Νέας Υόρκης ενισχύθηκε περισσότερο από 1% στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αισθάνονται ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι με τις δηλώσεις του ΟΠΕΚ ότι τα κράτη-μέλη του θα σεβαστούν τις αποφάσεις για μείωση της παραγωγής τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αντέστρεψε τις απώλειες των πρωινών συναλλαγών και έκλεισε με άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Ftse 100 είχε μικρή κάμψη κατά 0,34%, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 έκλεισε με κέρδη 0,49% και ο Dax στη Φρανκφούρτη είχε άνοδο 1,18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή