Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ που στρέφεται στη Μονακό

Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ που στρέφεται στη Μονακό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά όνειρα της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστούν στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η Ενωση, που νίκησε για δεύτερη φορά τη λιθουανική Γιουβέντους (75-54) στο Ολυμπιακό Στάδιο, ετοιμάζεται για τις δυσκολότερες αναμετρήσεις με την κυπελλούχο Γαλλίας, Μονακό (28/2, ΟΑΚΑ, 8/3 Γαλλία). Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και απειλήθηκε από τη Γιουβέντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά των 20 πόντων μειώθηκε στους δέκα (37-27), ενώ στην τρίτη περίοδο δεν έδωσε άλλα δικαιώματα αμφισβήτησής της.

Κορυφαίοι σκόρερ της ΑΕΚ ήταν οι Ντίξον (14 π.), Ελονού (14 π.), Χαριτόπουλος (11 π.) και Σάκοτα (10 π.), ενώ ο Γκαρντίκας (10 π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Γουβέντους.

• Η διαφορά των 19 πόντων από τη νίκη του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον Αρη για τον δεύτερο αγώνα του με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία (21.30) και, μετά την πρόσφατη απώλεια του Κυπέλλου, οι «κίτρινοι» αφιερώνονται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει υπέρβαση στη σάλα «Πιονίρ» του Βελιγραδίου (19.30) για να αποκλείσει την Παρτιζάν, από την οποία ηττήθηκε με δύο πόντους στην Πυλαία.

• Χωρίς τους Σπανούλη και Γιανγκ, η αποστολή του Ολυμπιακού ταξιδεύει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για το αυριανό παιχνίδι της Ευρωλίγκας με τη Φενέρμπαχτσε. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Παπαπέτρου που έχει υποστεί κάκωση στα πλευρά, ενώ, αντίθετα, ο Μιλουντίνοφ ξεπέρασε το πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας.

• Xρηματοδότες της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρωλίγκας, το Γιούροκαπ, είναι οι 11 ομάδες-μέτοχοι, και με την υπογραφή των 10ετών συμβολαίων έχουν αποδεχθεί να έχουν μειωμένα έσοδα κατά περίπου 300 χιλιάδες δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή