Αποκλεισμός Γιαννόπουλου από συνέδριο Συντηρητικών

Αποκλεισμός Γιαννόπουλου από συνέδριο Συντηρητικών

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συνέδριο Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (Conservative Political Action Conference), το οποίο θα διεξαχθεί λίγο έξω από την Ουάσιγκτον από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, ανακάλεσε την πρόσκλησή του προς τον υπερσυντηρητικό αρθρογράφο και συγγραφέα Μίλο Γιαννόπουλος λόγω της κυκλοφορίας ενός παλιού βίντεο στο οποίο ο τελευταίος συζητεί το ζήτημα της παιδοφιλίας εκφράζοντας προκλητικές και αμφιλεγόμενες απόψεις. Η κατακραυγή εναντίον των θέσεων του Γιαννόπουλου οδήγησε τον αμφιλεγόμενο σχολιαστή να παραιτηθεί από αρθρογράφος της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Breitbart News.

Η Αμερικανική Συντηρητική Ενωση (ACU), η οποία διοργανώνει ετησίως το συνέδριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω κοινοποίησης στο Twitter του προέδρου της, Ματ Σλαπ, πως «λόγω των αποκαλύψεων ενός προσβλητικού βίντεο τις τελευταίες 24 ώρες, στο οποίο εκφράζονται απόψεις ανοχής προς την παιδοφιλία, η ACU αποφάσισε να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Γιαννόπουλο για να δώσει ομιλία στο συνέδριο». Το ετήσιο συνέδριο, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συντηρητικών προσωπικοτήτων και ακτιβιστών, θα φιλοξενήσει φέτος τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους και τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου, Στιβ Μπάνον.

Επιπλέον, μόλις λίγες ώρες αργότερα και παρά τον μεγάλο αριθμό προπαραγγελιών, ο εκδότης Simon & Schuster ακύρωσε «έπειτα από ενδελεχή εξέταση» την έκδοση του επικείμενου βιβλίου του Γιαννόπουλου, «Dangerous», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εκδοθεί τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Threshold Editions, λύνοντας το συμβόλαιό του με τον αρθρογράφο. «Ακύρωσαν το βιβλίο μου», έγραψε ο Γιαννόπουλος το βράδυ της Δευτέρας στο Facebook με αφορμή την ακύρωση της έκδοσης του βιβλίου του, τονίζοντας ωστόσο ότι «έχει περάσει πολύ χειρότερα και αυτό δεν μπορεί να τον νικήσει».

Οι αντιδράσεις για την πρόσκλησή του στο συνέδριο ξεκίνησαν από το συντηρητικό μπλογκ «Reagan Battalion» (Τάγμα του Ρέιγκαν), το οποίο την Κυριακή άρχισε να κοινοποιεί διάφορα βίντεο, στα οποία ο Γιαννόπουλος εκφράζει τις απόψεις του για ζητήματα όπως οι Εβραίοι, η σεξουαλική συναίνεση, ο βιασμός, η κακοποίηση των παιδιών και η ομοφυλοφιλία. Σε ένα από αυτά, ο Γιαννόπουλος υπερασπίζεται τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και έφηβων αγοριών, παραδεχόμενος ότι και ο ίδιος είχε σεξουαλικές σχέσεις με έναν 29χρονο ιερέα όταν ήταν 17 ετών. «Στον κόσμο των ομοφυλοφίλων συγκεκριμένα, σε μερικές από αυτές τις σχέσεις μεταξύ νεαρών αγοριών και μεγαλύτερων ανδρών –δηλαδή τις σχέσεις ενηλικίωσης– οι μεγαλύτεροι άνδρες βοηθούν τα νεαρά αγόρια να ανακαλύψουν ποιοι είναι, τους παρέχουν ασφάλεια και σιγουριά και τους δίνουν αγάπη και ένα ισχυρό στήριγμα, καθώς τα αγόρια αυτά δεν μπορούν να μιλήσουν στους γονείς τους», αναφέρει ο Γιαννόπουλος στο βίντεο.

Η αντίδραση του αρθρογράφου ήρθε μέσω της σελίδας του στο Facebook, όπου με κοινοποίησή του έκανε λόγο για παραπλανητικό μοντάζ, το οποίο χρησιμοποιεί την «άτσαλη φρασεολογία» του, για να τον εμφανίσει ως υποστηρικτή της παιδοφιλίας, ενώ επίσης σημείωσε ότι μιλούσε αποκλειστικά για τη δική του σχέση με έναν 29χρονο άντρα όταν ήταν 17. «Θεωρώ αυτά τα εγκλήματα απολύτως αηδιαστικά. Βρίσκω αυτούς τους ανθρώπους αηδιαστικούς», ανέφερε ο Γιαννόπουλος σε σχέση με την παιδοφιλία και τους παιδόφιλους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μετανιώνει που χρησιμοποίησε τη λέξη «αγόρια» αντί για «νεαροί άνδρες», όταν μιλούσε για τα οφέλη σχέσεων μεταξύ ανδρών με μεγάλη ηλικιακή διαφορά.

Η απάντησή του, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για την ACU, με τον Σλαπ να δηλώνει πως, παρότι αναγνωρίζει την απάντηση, τη βρίσκει ανεπαρκή, τονίζοντας πως περιμένει περαιτέρω εξηγήσεις για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή