Ευ. Βενιζέλος: Επαναλαμβάνεται το σκηνικό του Φεβρουαρίου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Επαναλαμβάνεται το σκηνικό του Φεβρουαρίου 2015

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο να επαναληφθούν όσα συνέβησαν το 2015 με ακόμη πιο δραματικό τρόπο επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αποδομώντας τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του Eurogroup. «Αυτό το οποίο συνέβη είναι η επανάληψη του Φεβρουαρίου του 2015. Και τότε υπήρχε δήθεν μία συμφωνία, η οποία δεν ήρθε στη Βουλή για έγκριση και μας οδήγησε τελικά έναν πόντο πριν τον γκρεμό, στο νόθο δημοψήφισμα, στη στροφή 180 μοιρών των κ. Τσίπρα και Καμμένου, και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε επανάληψη του ιδίου σεναρίου», είπε.

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Βενιζέλου, η παράταση που δόθηκε θα προκαλέσει νέα ζημιά στην οικονομία. «Οσο θα πλησιάζουμε προς τον χρόνο καταβολής πολύ σημαντικών δόσεων στην ΕΚΤ θα στριμωχτούμε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Μας δίνουν χώρο να σερνόμαστε, να τρώμε τις σάρκες της οικονομίας, παρατείνεται η εκκρεμότητα, δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις, δεν αποκαθίσταται η ομαλότητα, είμαστε σε καθεστώς capital controls», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και επικαλέστηκε τις δηλώσεις των κ. Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί ως τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση ψεύδεται.

Προς Γεννηματά

Αυστηρό μήνυμα, όμως, έστειλε ο κ. Βενιζέλος και στη Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις δηλώσεις της («Πρώτο Θέμα») ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές (με απλή αναλογική) αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δεν αποδεχθούν να συγκυβερνήσουν. Εκφράζοντας την ελπίδα του οι φράσεις που αποδόθηκαν στην κ. Γεννηματά να μην είναι αληθείς (σ.σ.: η Χαρ. Τρικούπη δεν τις έχει διαψεύσει), χαρακτήρισε αδιανόητο «να στέλνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη το μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίας» και τόνισε ότι όποιοι εκφράζουν ανάλογες απόψεις, όχι μόνον καιροσκοπούν και δεν προσφέρουν υπηρεσία στο έθνος, αλλά επιπλέον «ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον οδηγούν στην αυτοδυναμία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή