Διεθνής Αμνηστία: Ο κόσμος έγινε πιο σκοτεινός εξαιτίας της διχαστικής ρητορικής Τραμπ

Διεθνής Αμνηστία: Ο κόσμος έγινε πιο σκοτεινός εξαιτίας της διχαστικής ρητορικής Τραμπ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι η «δηλητηριώδης» προεκλογική ρητορική του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας τάσης διχαστικής πολιτικής το 2016. Έτσι, ο κόσμος έγινε πιο «σκοτεινός», υποστηρίζει η διεθνής οργάνωση.

Στην ετήσια αναφορά της, που καλύπτει 159 χώρες, η Διεθνής Αμνηστία διαπιστώνει ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα δέχθηκαν επιθέσεις από πολιτικούς που διεκδίκησαν την εκλογή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τραμπ, που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

«Η δηλητηριώδης προεκλογική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί παράδειγμα μιας παγκόσμιας τάσης για την υιοθέτηση επιθετικής και διχαστικής πολιτικής», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης που εκδόθηκε στο Παρίσι. Ο κόσμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, “έγινε πιο σκοτεινός…και ασταθής”, με τη ρητορική του μίσους για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι δηλωτικές (…) ότι ο Τραμπ προτείνει την υιοθέτηση μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα υποβαθμίσει σημαντικά την πολυεθνική συνεργασία και θα οδηγήσει σε μία εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, αλλά και αμοιβαίας καχυποψίας», πρόσθεσε η Διεθνής Αμνηστία.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η άμεση προτεραιότητά του είναι η προστασία των ΗΠΑ από την τρομοκρατία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή