Λιβανέζοι επιχειρηματίες ανοίγουν δύο boutique hotels στο Κολωνάκι

Λιβανέζοι επιχειρηματίες ανοίγουν δύο boutique hotels στο Κολωνάκι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα μπουτίκ ξενοδοχεία θα προστεθούν το 2018 στο ξενοδοχειακό δυναμικό του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δύο κτίρια στην περιοχή του Κολωνακίου εξαγοράστηκαν από δύο Λιβανέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα τα μετασκευάσουν προκειμένου να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία. Οι δύο επιχειρηματίες που έχουν ήδη ξενοδοχειακή δραστηριότητα στον Λίβανο θα ξεκινήσουν εντός του έτους τις εργασίες για τη διαμόρφωση των κτιρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που λιβανέζικα κεφάλαια επενδύονται για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι θετικές εξελίξεις στον τουρισμό της Αθήνας τα τελευταία χρόνια έχουν αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων ομίλων για τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές εξετάζουν είτε περιπτώσεις ξενοδοχείων που είχαν κλείσει την περίοδο της κρίσης (2009-2013) είτε περιπτώσεις κτιρίων που προσφέρονται, αν μετασκευαστούν, για τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων. Η πλέον πρόσφατη περίπτωση στην Αθήνα κτιρίου που μετασκευάστηκε για να δημιουργηθεί ξενοδοχειακή μονάδα είναι το Electra Metropolis επί της οδού Μητροπόλεως. Στο κτίριο που λειτούργησε πέρυσι το καλοκαίρι το ξενοδοχείο δυναμικότητας 216 δωματίων, στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, στη Μητροπόλεως έχει δοθεί άδεια για τη λειτουργία ξενοδοχείου από την ξενοδοχειακή αλυσίδα της Grecotel σε κτίριο της εταιρείας Χυτήρογλου. Επιπλέον, ενδιαφέρον για τη λειτουργία ξενοδοχείου έχει εκδηλωθεί για κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 19 και Ακαδημίας, ενώ άδεια για ξενοδοχειακή χρήση έχει δοθεί για άλλα πέντε κτίρια που βρίσκονται επί της οδού Φιλελλήνων 30-32, επί των οδών Μητροπόλεως και Πατρώου 9-11, επί της οδού Μητροπόλεως 65 και Κηρυκείου, επί των οδών Ερμού και Αστιγγος και επί της οδού Ερμού 95.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή