Αναβλήθηκε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Αγγελου Συρίγου

Αναβλήθηκε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Αγγελου Συρίγου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 3 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη του νεαρού φοιτητή που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελου Συρίγου.

Ο φοιτητής επρόκειτο να δικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για «πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης», ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στις 1.15 μ.μ. της 15ης Φεβρουαρίου, ο 51χρονος ακαδημαϊκός έκανε παρατήρηση σε νεαρό που με μαύρο σπρέι έγραφε συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του παλιού κτιρίου της Παντείου. Ο νεαρός και δύο ακόμη άτομα αντέδρασαν βίαια. Αρχικά, προσπάθησαν να βάψουν με σπρέι το παντελόνι του καθηγητή και στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια στο κεφάλι και το σώμα, τραυματίζοντάς τον.

Μετά τη λήξη του περιστατικού, ο 24χρονος φοιτητής συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή