Απλά… υπανάπτυκτοι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα όσα διαδραματίστηκαν στις εξέδρες του «Nick Galis Hall», πριν από τον τελικό του μπάσκετ, απέδειξαν για άλλη μία φόρα πως παραμένουμε… τριτοκοσμικοί σε αθλητική κουλτούρα. Και αυτή η κατάντια, δεν αφορά μόνο τους αποκαλούμενους «ανεγκέφαλους» φανατικούς οπαδούς, αλλά και μεγάλη μερίδα παραγόντων. Από αυτούς που θέλουν να παρουσιάζονται ως θεματοφύλακες του «Ολυμπιακού Ιδεώδους».

Αν είναι δυνατόν, ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή, να μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» μεταξύ του κόσμου και της αστυνομίας και να καθυστερήσει να αρχίσει κατά μία ολόκληρη ώρα. Επειδή κάποιοι πήγαν και έκατσαν εκεί όπου δεν δικαιούνταν να είναι. Η δικαιολογία σωστή. Γιατί όμως να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο; Ο εύκολος αφορισμός κατά της αστυνομίας η… καραμέλα.

Και αναρωτιέται ο απλός φίλαθλος: Μα τι έκαναν οι άνθρωποι της διοίκησης του Αρη για να αποτρέψουν πριν από το ματς να καταλάβουν αυτά τα καθίσματα οι οπαδοί τους; Χρειάζονται τα όργανα της τάξης για να καθίσει κάποιος στη θέση του; Δεν τους έβλεπαν όταν καταλάμβαναν τις θέσεις;

Ας μην κρυβόμαστε. Το ίδιο θα είχε γίνει κι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αν γινόταν ο τελικός στην Αθήνα, ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, αν έπαιζε ουσιαστικά στην έδρα της.

Γιατί οι παράγοντες όχι μόνο δεν τολμούν να πάνε κόντρα στους «στρατούς» των οργανωμένων, αλλά πολλάκις τους αποκαλούν και «ο ένδοξος λαός μας»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή