Νέα κόντρα για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια

Νέα κόντρα για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοιχτή κόντρα με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται και επισήμως η ΑΕΚ μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, που ουσιαστικά ανέφερε πως δεν προτίθεται να συνδράμει για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η γνωμοδότηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τις υψομετρικές μελέτες (που σχετίζονται με τα κυκλοφοριακά έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ) πρέπει να γίνει επί οριστικών μελετών. Αυτό υποστήριξε ο δήμος με χθεσινή του ανακοίνωση, επικαλούμενος μάλιστα απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σε σχετικό ερώτημά του. «Το μόνο που έχει δοθεί στον δήμο είναι μια μη εγκεκριμένη προμελέτη», επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση η δημοτική αρχή. Ο δήμος έχει κατηγορηθεί από τη Δικέφαλος Α.Ε. ότι κωλυσιεργεί, αποφεύγοντας την έκδοση της συγκεκριμένης, απαραίτητης για τη διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, ενώ το μόνο που μπορεί να κάνει ως Αρχή είναι -επί του παρόντος- να γνωμοδοτήσει.

Σε απάντηση αυτής της τοποθέτησης η ΑΕΚ ανέφερε σε πολύ σκληρή γλώσσα πως «τα ψέματα για το γήπεδο τελείωσαν», προσθέτοντας πως «το γήπεδο θα γίνει και όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου ή αιρετοί έχουν ευθύνες παρεμπόδισής του, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των νόμων, απέναντι στους οποίους είμαστε όλοι ίσοι»… Σε ό,τι αφορά την ουσία των όσων υποστηρίζει ο δήμος, η ΑΕΚ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως για την έκδοση της άδειας απομένει η έγκριση της υψομετρικής μελέτης, η οποία έχει υποβληθεί υπερπλήρης από τις 25.10.2016 (Α.Π. Δήμου 20779) μαζί με την εγκεκριμένη προμελέτη από την Περιφέρεια Αττικής για την υπογειοποίηση. Ως προς την υπογειοποίηση, η ΑΕΚ τόνισε πως δεν είναι ένα έργο που προτείνει η Δικέφαλος, είναι ένα δημόσιο έργο που έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια για να βοηθήσει κυκλοφοριακά τον Δήμο από την καθημερινή κίνηση οχημάτων και βάσει του συγκεκριμένου έργου μελετήθηκε και η σύνδεσή της με το νέο γήπεδο. Στην ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ τοποθετήθηκε και για τα ζητήματα που αφορούν τις ανακολουθίες της δημοτικής αρχής σε σχέση με όσα υποστήριζε προεκλογικά, όπου εμφανιζόταν τουλάχιστον θετική στην κατασκευή του γηπέδου.

Το σίριαλ φαίνεται να έχει ακόμη πολλά επεισόδια, με τον Δήμο να είναι αναμφίβολα αντίθετος στη δημιουργία της ποδοσφαιρικής στέγης της ΑΕΚ.

Ως προς τα αγωνιστικά, η ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Αγώνα δρόμου για να προλάβει το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ, κάνει ο Πατίτο Ροντρίγκες που υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή