«Γέφυρα ήθους» στη Βουλή στη μνήμη του Ευ. Μπασιάκου

«Γέφυρα ήθους» στη Βουλή στη μνήμη του Ευ. Μπασιάκου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον ξαφνικό θάνατό του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος, «προσέφερε» σήμερα στην εθνική αντιπροσωπεία την ευκαιρία –έστω για λίγες φορές- να διαβεί μια γέφυρα ήθους: Με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» που περιορίστηκε σε τυπικά προς την οικογένεια του εκλιπόντος συλλυπητήρια, ομιλητές από όλα τα άλλα κόμματα κατά την διάρκεια σύντομης και συναισθηματικά έντονα φορτισμένης συνεδρίασης της Βουλής, αναφέρθηκαν στα στοιχεία εκείνα του πολιτικού από την Βοιωτία, που σπανίζουν εδώ και καιρό –ειδικά εν μέσω κρίσης- από τους κόλπους του πολιτικού προσωπικού. Μίλησαν για το ήθος, την εργατικότητα, τη συνέπεια, τη σοβαρότητα, εντιμότητα και την ευθύνη του Ευ.Μπασιάκου.

Ανακοπή καρδιάς ήταν η αιτία που έκλεισε ο κύκλος της ζωής του πολιτικού που είχε γεννηθεί το 1954 στη Θήβα και ο οποίος εκλεγόταν συνεχώς από το 1989 στον νομό Βοιωτίας.

«Ο Ευάγγελος Μπασιάκος κόσμησε τα έδρανα του Κοινοβουλίου. Συνάδελφος υψηλού κοινοβουλευτικού ήθους, πιστός στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μαχητής των ιδεών της παράταξής του αλλά και της συνταγματικής τάξης, υπηρέτησε και τις δύο εξουσίες, Νομοθετική και Εκτελεστική, με ευθύνη και εντιμότητα», είπε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Είχε συνέπεια. Δεν ήταν από αυτούς τους γυρολόγους της πολιτικής, που εύκολα, καθ’ όπως φυσάει ο άνεμος, αλλάζουν άποψη, αλλάζουν παράταξη, αλλάζουν ιδέες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Ο Βαγγέλης Μπασιάκος πολιτεύθηκε με αξιοπρέπεια» ανέφερε εκ μέρους της ΝΔ ο Κ.Τσιάρας. «Αφησε πίσω του ένα πλούσιο πολιτικό και επιστημονικό έργο, εξέφρασε έναν ξεχωριστό πολιτικό πολιτισμό, που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας» είπε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (ΣΥΡΙΖΑ). «Ηταν ένας πάρα πολύ ευπρεπής άνθρωπος και δεν επέτρεπε, όσο και αν διαφωνούσες, να αποκτήσει ίχνη προσωπικής αντιπαλότητας η πολιτική διαφωνία», τόνισε ο Α.Λοβέρδος (Δημ.Συμπαράταξη). «Ο Ευάγγελος Μπασιάκος προέβαλε τις απόψεις του, ήταν ταυτόχρονα ανοικτός στη συζήτηση διαφορετικών θέσεων για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διεξαγωγή της αντιπαράθεσης με πολιτικούς όρους», σημείωσε ο Γ.Λαμπρούλης (ΚΚΕ). «Ηταν ένας άνθρωπος που επεδίωκε, εργαζόταν και αγωνιούσε να είναι άνθρωπος της αξίας και όχι άνθρωπος της επιτυχίας», ανέφερε ο Κ.Κατσίκης (ΑΝΕΛ). «Ήταν παράδειγμα πολιτικού με ήθος» είπε από την πλευρά του ο Μ.Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή