Πρόσωπα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με έχουν ρωτήσει πού είναι το όπλο μου, με έχουν ρωτήσει αν είμαι προαγωγός, μου έχουν διαλύσει το αυτοκίνητο», εξομολογήθηκε ο υποψήφιος για Οσκαρ ηθοποιός του «Moonlight» Μαχερσάλα Αλί (φωτ.), μιλώντας για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι Αφροαμερικανοί και οι μουσουλμάνοι στην Αμερική. «Αν ασπαστείς το Ισλάμ αφού έχεις υπάρξει μαύρος για δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ, η ρατσιστική μεταχείριση δεν σε εκπλήσσει», δήλωσε στους Radio Times. Γιος χριστιανής ιερέως, ο Μαχερσαλαλχασμπάζ Γκίλμορ άλλαξε το όνομά του σε Αλί το 1999, όταν αποφάσισε να γίνει μουσουλμάνος.

(…) Οι νικητές των Οσκαρ πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφωνούν λόγους με πολιτικό περιεχόμενο, υποστηρίζει ο συγγραφέας Τζον Αϊρβινγκ σε άρθρο του στο περιοδικό Hollywood Reporter. Ανατρέχοντας στην ομιλία που έδωσε ο ίδιος το 2000, όταν απέσπασε το Οσκαρ προσαρμοσμένου σεναρίου για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός του «The Cider House Rules» και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να ταχθεί υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, τόνισε ότι «υπό τη διακυβέρνηση του Τραμπ, το δικαίωμα στην άμβλωση και τα δικαιώματα των διεμφυλικών απειλούνται».

(…) Από άνοια υποφέρει ο τραγουδιστής και ποπ είδωλο του ’70 Ντέιβιντ Κάσιντι. Ο τραγουδιστής, ο οποίος ξέχασε τους στίχους του και παραλίγο να πέσει από τη σκηνή, παραδέχθηκε ότι δίνει μάχη με την εκφυλιστική ασθένεια. Υστερα από αυτό το περιστατικό, ο 66χρονος Κάσιντι αποφάσισε να σταματήσει την  περιοδεία  του και να φροντίσει την υγεία του.  Τελευταία, πάντως, αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και οικονομικές δυσκολίες.

(…) Βιβλίο ετοιμάζει ο Τομ Χανκς με επίκεντρο το πάθος του. Δεν πρόκειται για τα συνηθισμένα ή αμαρτωλά πάθη των αστέρων του Χόλιγουντ, αλλά για τις… γραφομηχανές. Το «Uncommon Type: Such stories» θα περιέχει 17 διηγήματα γύρω από τις γοητευτικές μηχανές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή