ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ιστορία

Το 1945 κατά τη διάρκεια της Μάχης της Ιβοζίμα μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, μία ομάδα αμερικανών πεζοναυτών φτάνει στην κορυφή του όρους Σουριμπάτσι και υψώνει την αμερικανική σημαία. Η φωτογραφία του Τζο Ρόζενταλ θα μείνει κλασική στο είδος της και θα βραβευτεί με Πούλιτζερ (AP Photo/Louis R. Lowery)

Ο Σταν Λόρελ γνωστός και ως ο «λιγνός» της κωμικής σειράς «Χοντρός και Λιγνός» επιδεικνύει χαμογελαστός το Όσκαρ με το οποίο τιμήθηκε το 1961 για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο (AP Photo/Don Brinn).

Ο Τζον Φ. Κένεντι απονέμει στις 23 Φεβρουαρίου του 1962 μετάλλιο στον Τζον Γκλεν, έναν από τους πρωτοπόρους της εξερεύνησης του διαστήματος και τον πρώτο Αμερικανό που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη (AP Photo).

Στις 23 Φεβρουαρίου 1966, δηλαδή πριν από 46 χρόνια, ιδρύθηκε η Ελληνική Τηλεόραση (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ Α.Ε./STR)

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος κατά την επίσκεψή τους το 1966 στο νησί Τορτόλα, το μεγαλύτερο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (AP Photo).

Το 1997 επιστήμονες στο Εδιμβούργο «έφεραν στον κόσμο» το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο, το πρόβατο Ντόλι. Ο πλανήτης υποδέχτηκε την είδηση με ανάμεικτα συναισθήματα λόγω των τεράστιων ηθικών ζητημάτων που ανέκυπταν (AP Photo/Paul Clements).

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ