Τη σύζυγό του «δείχνει» ως εγκέφαλο για τις έκνομες δραστηριότητες ο Ιωάννης Καρούζος

Τη σύζυγό του «δείχνει» ως εγκέφαλο για τις έκνομες δραστηριότητες ο Ιωάννης Καρούζος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Ιωάννη Καρούζο, άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή και τη σύζυγό του Ρεββέκα Σκαφτούρα σχετικά με τις αγορές ακινήτων ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο Γιάννης Καρούζος, εμφανώς καταβεβλημένος, εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο, όπου μετήχθη από το νοσοκομείο των φυλακών όπου κρατείται, καθώς εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις. Απούσα από τη διαδικασία η σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Στο εδώλιο, με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί έξι άτομα, που κατά κατά περίσταση κατηγορούνται για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, τόσο ο ίδιος ο Ιωάννης Καρούζος όσο και ο υπερασπιστής του, Γιώργος Παπαδάκης, δεν σταμάτησαν να επιρρίπτουν ευθύνες στην Ρεβέκκα Σκαφτούρα, υποστηρίζοντας πως εκείνη ήταν ο «εγκέφαλος» για τις έκνομες δραστηριότητες του Ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή