ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το ενδεχόμενο να ψηφίσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη νέα μέτρα αλλά και το σενάριο να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην συγκυβέρνηση απέκλεισε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα, όπως το έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, «δεν βγαίνει».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «σκηνοθετεί τη νέα συνθηκολόγηση», δένοντας τη χώρα στις αλυσίδες της διαρκούς λιτότητας, ενώ υποστήριξε ότι είναι αόριστες υποσχέσεις τα αντίμετρα.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: «Τα δύο πρώτα κόμματα θα έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αυτή τη λύση θα μπορούσαμε να την στηρίξουμε και εμείς». Απευθυνόμενη δε προς το Μέγαρο Μαξίμου είπε: «Φύγε τώρα. Δεν μπορείς» και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ. «Δεν θα γίνουμε ποτέ συμπλήρωμα», είπε χαρακτηριστικά.

Με έμμεσο τρόπο απάντησε στην εσωκομματική κριτική, λέγοντας:

«Διαφορετικές φωνές μπορεί να υπάρχουν, αλλά η γραμμή είναι μία». Και προσέθεσε: «Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν. Βάλαμε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, όμως η γραμμή που έχει αποφασιστεί στα όργανά μας είναι ξεκάθαρη: δώστε μας δύναμη μέσα από την αλλαγή των συσχετισμων, για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε όσο γίνεται ενωμένοι,
με σταθερό λόγο».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ