Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται «κούρεμα»

Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται «κούρεμα»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι δεν είναι αναγκαίο ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά η μείωση των επιτοκίων δανεισμού και η επανεξέταση, δηλαδή η επιμήκυνση, της περιόδου ωρίμανσής των δανείων, εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους αποτελεί βασική προϋπόθεση για συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ακόμη ότι το Ταμείο έχει ζητήσει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει υποστεί ήδη αρκετή λιτότητα και ζητούμενο πλέον είναι να διασφαλιστεί ότι η ελληνική οικονομία θα μπορεί να σταθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Πάντως, κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών για άμεση απόφαση ως προς τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, μιας και, όπως ανέφερε, χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά για να παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο για την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή