Τσάμπιονς Λιγκ: Η Γιουβέντους έκανε τη ζημιά μόλις σε δύο λεπτά

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Γιουβέντους έκανε τη ζημιά μόλις σε δύο λεπτά

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Μεγάλη Κυρία» κάνει τα σχέδιά της για τον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Πόρτο στο «Ντραγκάο», η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «οκτώ». Αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως η Πόρτο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 27΄, εξαιτίας της αποβολής του Τέλες, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα στους Κουαδράδο και Λιχτστάινερ. Η Γιουβέντους είχε δοκάρι με σουτ του Ντιμπαλά στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ακυρώθηκε γκολ του ως οφσάιντ, σε μια πολύ δύσκολη φάση για τον βοηθό. Τελικώς η ιταλική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 72΄ με τον Πιάτσα, ενώ στο 74΄ ο Ντάνι Αλβες πέτυχε με σουτ το 0-2.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Σεβίλλη επικράτησε της Λέστερ με 2-1 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 13΄ σε ανατροπή του Κορέα από τον Μόργκαν. Ομως, ο γκολκίπερ των πρωταθλητών Αγγλίας, Σμάιχελ, νίκησε τον Κορέα, κρατώντας προσωρινά ανέπαφη την εστία του. Προσωρινά, διότι 12 λεπτά αργότερα, ο Σαράμπια με κεφαλιά άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0. Στο 50΄ ο Βιτόλο είχε δοκάρι για την ισπανική ομάδα, με τον Κορέα να πετυχαίνει το 2-0 με πλασέ δώδεκα λεπτά αργότερα. Το γκολ του Βάρντι στο 73΄, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1, αναπτέρωσε τις ελπίδες στη Λέστερ για πρόκριση στη ρεβάνς της Αγγλίας.

Εν τω μεταξύ, από εκεί που βλέπαμε σε βραδιές ομίλων 14-15 γκολ ανά οκτάδα αγώνων, βρεθήκαμε προχθές στα νοκ-άουτ να βλέπουμε 14 γκολ σε δύο μόλις αγώνες, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ (5-3) αλλά και τις Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης (2-4) να υπόσχονται κι άλλα γκολ στις ρεβάνς.

Το πρακτορείο Reuters σχολίασε ότι το ματς του Μάντσεστερ θα περάσει στην Ιστορία ως ένα από τα κορυφαία όλων των εποχών στον θεσμό. «Ηταν κάτι ιδιαίτερο, δεν μπορώ να το αρνηθώ», είπε όσο πιο συγκρατημένα μπορούσε ο εμφανώς ανακουφισμένος τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα. Είχε μόλις δει την ομάδα του να ανατρέπει το προβάδισμα με 3-2 της καλύτερης επίθεσης στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εφαρμόζοντας το δόγμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

«Εχουμε άλλα 90 λεπτά, τίποτε δεν έχει κριθεί», τόνισε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, τεχνικός των Μονεγάσκων.

Στα κέφια του και ο τεχνικός της Ατλέτικο, Ντιέγο Σιμεόνε, που είπε ότι τα τέρματα που πέτυχε η ομάδα του «θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, αν δεν έκανε τουλάχιστον δύο εξαιρετικές αποκρούσεις ο τερματοφύλακάς τους». Συνήλθε όμως γρήγορα για να δηλώσει ότι «η Λεβερκούζεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη ρεβάνς, δεν θα έχει τίποτε να χάσει». Σπάνια ήταν η στιγμή που ενώ ο κ. Σιμεόνε ήθελε να αντικαταστήσει τον φορμαρισμένο Κέβιν Γκαμεϊρό, ο συμπαίκτης του Αντουάν Γκριεζμάν προσπάθησε να τον μεταπείσει, φωνάζοντας «όχι, είναι ο καλύτερος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή