Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς σήμερα η Αθήνα

Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς σήμερα η Αθήνα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους μετακινούμενους, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας την οποία έχουν κηρύξει τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και Ηλεκτρικό αντιδρούν στη ρύθμιση που εκχωρεί στον ΟΑΣΑ τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προχωρούν στην κινητοποίηση (έχει προηγηθεί προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας την περασμένη εβδομάδα) διαμαρτυρόμενοι για τη νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει την εκχώρηση των εσόδων που προκύπτουν από την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) στον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών). «Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, που μειώνει τα έσοδα των ΣΤΑΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα τους», δηλώνουν τα σωματεία εργαζομένων, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι η εν λόγω ρύθμιση θα προκαλέσει τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στον φορέα, απαξιώνοντάς τον, ενώ παράλληλα υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί και την ερχόμενη Τετάρτη και Παρασκευή, 1 και 3 Μαρτίου αντιστοίχως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή