Είπε «αντίο» με το κεφάλι ψηλά ο ΠΑΟΚ

Είπε «αντίο» με το κεφάλι ψηλά ο ΠΑΟΚ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και την τελευταία πιθανότητα μιας μυθικής ανατροπής κυνήγησε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε, κερδίζοντας πίστη και ηθικό μαζί με τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα πολύ ωραίο ματς ξέφρενου ρυθμού, που θα μπορούσε να γίνει… ροντέο εάν η ελληνική ομάδα αξιοποιούσε μία από τις καλές στιγμές της και έπαιρνε κεφάλι στο σκορ. Το τελικό 1-1 αδικεί μάλλον το ίδιο το παιχνίδι που ήταν πολύ καλύτερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς μετά το 0-3 στην Τούμπα, σκορ που είχε κρίνει ουσιαστικά υπέρ των Γερμανών την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Παρά τις σημαντικές απουσίες του και σε αντίθεση με την (ως συνήθως) φοβισμένη εικόνα του στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κυνήγησε κάθε πιθανότητα, στάθηκε άκρως ανταγωνιστικός απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και είχε την ευκαιρία να κλείσει την ευρωπαϊκή πορεία του με μια τιμητική νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε και η Σάλκε τις δικές της μεγάλες ευκαιρίες για να ζευγαρώσει τις νίκες της.

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε στην εξέδρα. Περισσότεροι από 5.000 Ελληνες βρέθηκαν στις εξέδρες της «Φέλτινς Αρένα» και έδωσαν και την ψυχή τους για να σπρώξουν τον «Δικέφαλο» στη νίκη, σε ένα ματς που το είδαν 51.000 φίλαθλοι παρότι η πρόκριση είχε σχεδόν κριθεί. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μάλιστα, ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τους εξονυχιστικούς ελέγχους της αστυνομίας και περίπου χίλιοι απ’ αυτούς μπήκαν στο γήπεδο προς το τέλος του ημιχρόνου. Το πάθος της εξέδρας σε ένα γεμάτο και σύγχρονο γήπεδο, αποδείχθηκε μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες και των δύο ομάδων. Αν και υπήρχαν εκατέρωθεν απουσίες σημαντικών παικτών, όλοι αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν ντέρμπι και κυνήγησαν ώς το τέλος τη νίκη, σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες και τρεις αμφισβητούμενες φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ.

Η ελληνική ομάδα ζήτησε δύο πέναλτι, το πρώτο πάνω στον Μυστακίδη στο 23΄ σε φάση από την οποία προέκυψε με αντεπίθεση το γκολ της Σάλκε με το Σεπφ και το δεύτερο σε κράτημα του Κάμπος από τον Νάστασιτς στο 33΄. Εκτός από το γκολ της ισοφάρισης με το αυτογκόλ του Νάστασιτς σε προσπάθεια του Κουλούρη στο 25΄, ο ΠΑΟΚ πέτυχε με τον ίδιο παίκτη και δεύτερο γκολ στο 39΄, με τον βοηθό να το σκέφτεται πολύ μέχρι να σηκώσει τη σημαία του για να υποδείξει οφσάιντ, σε μια οριακή φάση, που αν είχε κριθεί διαφορετικά, ίσως άλλαζε εντελώς τις ισορροπίες. Ο «Δικέφαλος» έπαιξε και στο β΄ ημίχρονο ανοικτά για τη νίκη και είχε 2-3 πολύ ευκαιρίες για να την πάρει, αλλά τις πιο σημαντικές φάσεις του παιχνιδιού τις έκανε προς το τέλος η Σάλκε με τον Κέρερ, πρώτα στο 86΄ όταν ο Πούγγουρας έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του κι έπειτα στο 95΄, όταν το δοκάρι του Γλύκου σταμάτησε το δυνατό σουτ που επιχείρησε. «Το σημερινό κέρδος ήταν ο Πούγγουρας. Ηταν πολύ καλός, όπως και άλλοι παίκτες που ενώ δεν είχαν συμμετοχές, έπαιξαν καλά σε μια δύσκολη έδρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο κόσμος έφυγε χαρούμενος. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα. Επαιξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με καρδιά για τον ΠΑΟΚ, για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ να μας υποστηρίξουν» τόνισε φανερά ικανοποιημένος ο Βλάνταν Ιβιτς.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χέβεντς, Νάλντο (71΄ Μπαντστούμπερ), Νάστασιτς, Γκέις, Σεπφ, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84΄ Κέρερ), Τσούπο Μότινγκ (56΄ Γκορέτσκα), Χούντελαρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Πούγγουρας, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (69΄ Μπίσεσβαρ), Μυστακίδης (63΄ Ενρίκε), Τζάλμα Κάμπος (77΄ Πέλκας), Κουλούρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή