Τις νέες συμβάσεις με τους πράκτορες παρουσίασε ο ΟΠΑΠ

Τις νέες συμβάσεις με τους πράκτορες παρουσίασε ο ΟΠΑΠ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις νέες συμβάσεις κοινοποίησε χθες στους πράκτορές του ο ΟΠΑΠ. Η εταιρεία, έπειτα από διαπραγματεύσεις έξι μηνών, προχωρεί στην κοινοποίηση των νέων συμβάσεων προς τους πράκτορες, παρόλο που οι τελευταίοι ζητούν την καθυστέρησή τους για άλλους δύο μήνες και μέχρι να εκλεγεί το νέο συνδικαλιστικό προεδρείο της ομοσπονδίας των πρακτόρων.

Οι νέες ατομικές συμβάσεις των πρακτόρων έχουν εγκριθεί από την Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και συνάδει με τον νέο κανονισμό πρακτόρων της ΕΕΕΠ. Ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, υποχρεώνει τον ΟΠΑΠ να συμμορφωθεί με τους όρους του μέχρι τις 7 Μαρτίου 2017.

Η νέα εμπορική πολιτική που εμπεριέχεται στις νέες συμβάσεις, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, περιλαμβάνει εργαλεία και κίνητρα επιβράβευσης των προσπαθειών των πρακτόρων, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα ευέλικτο περιβάλλον που επιτρέπει την εισαγωγή νέων παιχνιδιών στο δίκτυο. Ακόμη, καθιερώνει το νέο σύστημα προμηθειών, με ενιαίο συντελεστή επί των καθαρών εσόδων για όλα τα παιχνίδια, χωρίς διαφοροποιήσεις. Ο ΟΠΑΠ δεσμεύεται και προσφέρει ένα πενταετές σταθερό πλαίσιο προμηθειών στους πράκτορές του, επιβεβαιώνοντας έτσι τον μακροπρόθεσμο προσανατολισμό του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του. Μερίδα των πρακτόρων του αντιδρά στη νέα εμπορική πολιτική του ΟΠΑΠ, καθώς αυτή εμπεριέχει μειώσεις από το σημερινό επίπεδο αμοιβών τους. Ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι δεν μπορεί οι προμήθειες των πρακτόρων να συνεχίσουν να κινούνται στα προ του 2008 επίπεδα, όταν η ίδια η εταιρεία έχει δεχθεί μείωση των κερδών της τουλάχιστον κατά 400 εκατ. ευρώ μέσω της φορολογίας στα παίγνια, που καθορίσθηκε το 2012 στο 30% επί των ακαθάριστων εσόδων και η οποία από το 2016 κι έπειτα διευρύνθηκε στο 35%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή