Πακιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 20 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στη Λαχόρη

Πακιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 20 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στη Λαχόρη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έκρηξη βόμβας σήμερα σε πολυτελή εμπορική συνοικία της Λαχόρης, στο ανατολικό Πακιστάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρώπων, ενώ 20 τραυματίστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τη συνοικία όπου σημειώθηκε η έκρηξη, όπου υπάρχουν πολλές κατοικίες, τράπεζες και καφέ, σύμφωνα με αξιωματούχους έπειτα από μια «τρομακτική έκρηξη», όπως την χαρατήρισε ένας εργαζόμενος σε τράπεζα.

«Βγήκαμε από το κτίριο και είδαμε ότι οι μηχανές που ήταν σταθμευμένες έξω είχαν πάρει φωτιά και όλα τα παράθυρα των γύρω κτιρίων ήταν σπασμένα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Κούραμ.

Ο Νάγιαμπ Χάιντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Πουντζάμπ, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια «βόμβα» η οποία πυροδοτήθηκε είτε με τηλεχειρισμό είτε ήταν ωρολογιακή.

«Υπάρχουν θύματα και τραυματίες, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον ακριβή αριθμό τους καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να εισέρχονται ή να εξέρχονται από αυτή.

Λίγο αργότερα, αξιωματούχος της επαρχίας Πουντζάμπ μίλησε και για αναφορές για μία δεύτερη έκρηξη στη συνοικία Γκούλμπεργκ της Λαχόρης, όμως λίγα λεπτά αργότερα η συγκεκριμένη πληροφορία διαψεύσθηκε, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επρόκειτο για ένα λάστιχο αυτοκινήτου που έσκασε, και όχι για δεύτερη έκρηξη.

Το Πακιστάν έχει πληγεί από ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή