Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ για αποφοίτους των ΕΠΑΛ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ για αποφοίτους των ΕΠΑΛ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και με δύο ημέρες καθυστέρησης από την ημέρα έναρξης υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, το ΦΕΚ, με βάση το οποίο καθορίζονται τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα οποία θα έχουν πρόσβαση από φέτος οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα, πρόκειται για το ΦΕΚ 545/22-2-2017, στο οποίο περιλαμβάνεται η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα τεχνικής εκπαίδευσης Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επί του αριθμού των θέσεων ανά Τμήμα σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων».

Με τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, υλοποιείται στην ουσία η νομοθετική δέσμευση του υπουργείου (ν. 4386/16 και 4452/17) για τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε σχολές και τμήματα των ΤΕΙ, αλλά για πρώτη φορά και σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά προβλέπεται κοινή ομάδα σχολών σε ΤΕΙ, πανεπιστήμια και στρατιωτικές σχολές στις οποίες έχουν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι.

(Σ.Σ.: Επισυνάπτεται το ΦΕΚ 545/22-2-2017, με τους αναλυτικούς πίνακες των τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, ανά τομέα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή