Στο Μπακού ο Σταθάκης για τον αγωγό TAP

Στο Μπακού ο Σταθάκης για τον αγωγό TAP

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μπακού μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (φωτ.), για να λάβει μέρος στην 3η διυπουργική συνάντηση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, όπου θα εξεταστούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα εμπλεκόμενα έργα. Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί με τους Μάρο Σέφκοβιτς, αντιπρόεδρο της Ε.Ε. και επίτροπο Ενέργειας, Ιαν Μπράντσοου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ, Νικολάι Παβλόφ, υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Γκόρντον Μπιρέλ, πρόεδρο της περιφέρειας Γεωργίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν της BP, και με τον Τζο Μέρφι, αντιπρόεδρο της BP για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου. Οι συζητήσεις θα αφορούν τον σχεδιασμό και την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, στις οποίες συγκαταλέγεται και ο αγωγός TAP, ενώ θα επεκταθούν και στους ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος αγωγούς IGB και EastMed.

Στις 11.500 ευρώ από τις 14.000 ευρώ ο τόνος περιορίζεται το κόστος παραγωγής για τη Λάρκο, μόνο από τη μείωση του κόστους ρεύματος που διασφάλισε μέσω της σύμβασης με τη ΔΕΗ. Η σύμβαση παρέχει στη μεταλλευτική βιομηχανία γενναίες εκπτώσεις που φτάνουν στο 42% αλλά και ρυθμίσεις τέτοιες που να μπορεί η Λάρκο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πλην όμως από τις αρχές Ιανουαρίου που υπογράφηκε η σύμβαση μέχρι σήμερα η Λάρκο δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΗ. Για να αρχίσει να πληρώνει, θα πρέπει η σύμβαση να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση της Λάρκο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, αφού είναι προφανές ότι δεν έχει λόγους να βιάζεται…

«Κόβει» χρόνια το Διαδίκτυο

Κάθε φορά που ανανεώνεται ένας ιστότοπος του ελληνικού Δημοσίου, χάνεται και ένα κομμάτι της Ιστορίας. Αυτό έγινε και με την ανανέωση του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr), η οποία πλέον προχωράει σε βάθος χρόνου έως (περίπου) τη διετία 2013-2014. Εως αυτές τις χρονιές μπορεί κανείς να σταχυολογήσει πληροφορίες: δελτία Τύπου, ομιλίες, συνεντεύξεις κ.λπ. Ετσι, αν ο ενδιαφερόμενος θέλει να παρακολουθήσει τα «έργα και τις ημέρες» των προκατόχων των κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιάνη Βαρουφάκη, θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους να αντλήσει τις πληροφορίες, εκτός δηλαδή του επίσημου καναλιού.

Απόσυρση του φόρου που «βουλιάζει» τα σκάφη

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου που επιβάλλει αύξηση στο τέλος πλόων των σκαφών και νέα παράβολα για την ανανέωση των αδειών, ενώ προκαλεί πρόσθετη γραφειοκρατία, ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας οι εκπρόσωποι των φορέων σκαφών τουρισμού και επαγγελματικών σκαφών άνευ πληρώματος. Η εφαρμογή του σχεδίου νόμου, όπως σημειώνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα τη φυγή σκαφών από το ελληνικό νηολόγιο, με ταυτόχρονη απώλεια πολλών θέσεων εργασίας και έξοδο ικανού αριθμού επαγγελματιών που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό.

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, με την προσθήκη τριών νέων μελών. Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση από το Δ.Σ. των κ. Απόστολου Ταμβακάκη, Α΄ αντιπροέδρου της τράπεζας, Σταύρου Λεκκάκου, Β΄ αντιπροέδρου, και της κ. Χαρούλας Απαλαγάκη, που κατείχε εκτελεστική θέση. Οπως έγραψε η «Κ» την περασμένη Κυριακή, οι παραιτήσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, καθώς και οι τρεις αποχωρούν για διαφορετικούς λόγους. Στόχος της Πειραιώς είναι εντός του Μαρτίου να έχουν επιλεγεί τα νέα μέλη του Δ.Σ. και αμέσως μετά να πραγματοποιηθεί το μεγάλο βήμα της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, υπόθεση που είναι σε εκκρεμότητα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι το 2016 το Δ.Σ. της Πειραιώς ανανεώθηκε ριζικά με οκτώ νέα μέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή