Η Μπάο Μπάο, το γιγάντιο πάντα που ζούσε στην Ουάσινγκτον, επέστρεψε στη χώρα της

Η Μπάο Μπάο, το γιγάντιο πάντα που ζούσε στην Ουάσινγκτον, επέστρεψε στη χώρα της

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από ένα ταξίδι 16 ωρών το θηλυκό γιγάντιο πάντα Μπάο Μπάο έφτασε στην επαρχία Σέτσουαν της Κίνας από το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο της Ουάσινγκτον, όπου είχε γεννηθεί.

Η 3χρονη Μπάο Μπάο θα παραμείνει σε καραντίνα για ένα μήνα στο κινεζικό κέντρο για γιγάντια πάντα στην Τσενγκντού, προτού μπορέσει να συναντήσει τους επισκέπτες του, σύμφωνα με τον Τανγκ Τσενγκ που θα τη φροντίζει το διάστημα αυτό.

Η Μπάο Μπάο, που σημαίνει «θησαυρός» ή «πολύτιμος» στα κινεζικά, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2013 στον Εθνικό Κήπο της Ουάσινγκτον. Είναι το δεύτερο πάντα που έχει γεννηθεί εκεί.

Οι γονείς της, η Μέι Σιάνγκ και ο Τιαν Τιαν, μετακόμισαν στον αμερικανικό ζωολογικό κήπο το 2000 βάσει μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει ότι όσα πάντα γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος από γονείς που έχουν δοθεί ως δάνειο από την Κίνα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα αυτή.

Τα γιγάντια πάντα είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων και σπάνιων ζώων του κόσμου, με γνωστό πληθυσμό που φτάνει μόλις τα 1.600, κυρίως στην Κίνα.

Η Κίνα έχει συνεργασία για τον δανεισμό πάντα με 17 ζωολογικούς κήπους σε 12 χώρες. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 40 γιγάντια πάντα ζουν στο εξωτερικό, ενώ η Μπάο Μπάο είναι το ενδέκατο πάντα που γεννιέται στο εξωτερικό και επιστρέφει στην Κίνα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή