Διαβουλεύσεις σε εξέλιξη για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Διαβουλεύσεις σε εξέλιξη για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με τις νέες ημερομηνίες να ανακοινώνονται σύντομα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι συνομιλίες διεκόπησαν απότομα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ακκιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες, ενώ η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με αναφορές του ΟΗΕ, οι ημερομηνίες επανέναρξης των συνομιλιών θα ανακοινωθούν «στον κατάλληλο χρόνο», ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις, κ. Άιντε εναπέλαβε πως «και οι δύο πλευρές έχουν καταστήσει σαφή τη στήριξη και τη δέσμεσυσή τους στη διαδικασία των συνομιλιών».

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε πως οι συνομιλίες πρέπει να επανεκκινήσουν με πρωτοβουλία Ακκιντζί, ενώ από πλευράς του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως η κυπριακή πλευρά μοιάζει «απρόθυμη» να διαπραγματευτεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή