Στη Βουλή το δημοσίευμα της «Κ» για τις μετεγγραφές – Κεραμέως: «Το σύστημα είναι ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις»

Στη Βουλή το δημοσίευμα της «Κ» για τις μετεγγραφές – Κεραμέως: «Το σύστημα είναι ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σύστημα διενέργειας μετεγγραφών είναι ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις» αναφέρει η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως.

Μετά τις καταγγελίες, όπως παρουσίασε η «Κ», από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ για μη σύννομες παράτυπες μετεγγραφές, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «η πολύ συχνή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, σε πολλές περιπτώσεις εντελώς αποσπασματικά, καθιστά το σύστημα των μετεγγραφών ανοιχτό σε διαφορετικές ερμηνείες, δυσλειτουργικό και εν δυνάμει ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις. Οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων καταλήγουν να ασχολούνται με τις εξαιρέσεις και όχι με τον κανόνα. Και το κυριότερο, αυτές οι παρεμβάσεις σε πολλές περιπτώσεις στερούν τη δυνατότητα μετεγγραφής από φοιτητές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Για το θέμα, η κ. Κεραμέως μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ Ιωάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και Χρήστο Κέλλα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «αν τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων μετεγγραφών, αλλά και με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η αμεροληψία και η ευθυκρισία της Επιτροπής Ενστάσεων, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή