H Βόζενμπεργκ ζητά αντίδραση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

H Βόζενμπεργκ ζητά αντίδραση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα ερώτηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, η οποία ζητάει άμεση ευρωπαϊκή αντίδραση στις σκόπιμες τουρκικές παραβιάσεις, που συνεχίζονται αμείωτα καταπατώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου, με συνεχείς προκλήσεις σε Φαρμακονήσι, Οινούσσες και Ίμια.   

        

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή, πώς αξιολογεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό το φως των εν λόγω παράνομων ενεργειών και πότε επιτέλους σκοπεύει να αντιδράσει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, που αμφισβητούν το Διεθνές Δίκαιο, δυναμιτίζουν το κλίμα στο Αιγαίο και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Η ερώτηση καταλήγει με την διπλή ερώτηση:

– Πώς αξιολογεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό το φως των εν λόγω προκλητικών ενεργειών και παραβιάσεων σε βάρος της Ελλάδας;

– Με ποιό τρόπο και πότε σκοπεύει να αντιδράσει στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή