Αλλαγή σελίδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αλλαγή σελίδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η επίσημη τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο.

Στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρέθηκαν 1200 τυχεροί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Κέντρου Πολιτισμού, μια θέση ενώ από την εκδήλωση δεν έλειπε και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων χρόνων στο δημόσιο», ενώ τόνισε τη «μεγάλη ευθύνη για το ελληνικό δημόσιο». «Οποιαδήποτε παράλειψη δε θα είναι παράλειψη έναντι των δωρητών, αλλά έναντι του πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το ΚΠΙΣΝ ήρθε να προσφέρει στον τόπο, σε μία εποχή που οι περισσότεροι ήρθαν για να πάρουν», διαβεβαιώνοντας ότι «πρόκειται για ένα έργο για όλους και όχι για την ελίτ». Τόνισε δε, ότι «δεν είναι σωστό να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η ελληνική πολιτεία, και οι πολίτες δεν είναι σε θέση να κρατήσουν ένα στολίδι σαν και αυτό και να το αξιοποιήσουν», υπενθυμίζοντας την ευθύνη και την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας «να κρατήσει και να πολλαπλασιάσει την αίγλη αυτού του δημόσιου χώρου πολιτισμού», όπως είπε.

«Φιλοδοξία είναι το Κέντρο Πολιτισμού ν' αποτελέσει μία αχτίνα φωτός που θα μπορέσει να εισχωρήσει στην ελληνική κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ανδρέας Δρακόπουλος πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προσθέτοντας: «το στοίχημα το κερδίσαμε ήδη: Να καταλάβει η ελληνική κοινωνία ότι είναι δικό της», έτσι ώστε, όπως είπε, «να βάλουμε γερά θεμέλια για να ξεφύγουμε από την κρίση».

Ο κ. Δρακόπουλος δήλωσε πως όταν φοράμε ότι την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος μπορούμε να πετύχουμε πολλά ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου ανέφερε και τα δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχεται, όπως κάποιο που έλεγε: «Ηρθε η ώρα που όλοι φοβόμαστε»…

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εκδήλωση για την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό δημόσιο

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή