Μικρά κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανευρη η χρηματιστηριακή συνεδρίαση με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής και να περιορίζουν την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου. Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε σε θετική τροχιά μετά τις απώλειες (-1,23%) της προηγούμενης συνεδρίασης και έκλεισε με μικρά κέρδη 0,37%, φθάνοντας τις 649,52 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο βασικός δείκτης κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης 6,52 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 649,63 μονάδες (0,38%) και κατώτερη τιμή στις 643,11 μονάδες (-0,62%). Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας και διαμορφώθηκε στα 35,707 εκατ. ευρώ. Eπανήλθε η εσωστρέφεια και στην εγχώρια αγορά ομολόγων μετά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, όπου είχε παρατηρηθεί αποκλιμάκωση των ομολόγων έπειτα από τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας για την ελληνική αξιολόγηση. Χθες, καταγράφηκε ενίσχυση των αποδόσεων, καθώς παρατηρούνται ρευστοποιήσεις των ελληνικών τίτλων αξιολόγησης. Το ετήσιο κρατικό ομόλογο εμφάνισε απόδοση 11,30% από 10% στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, με την τιμή να ανέρχεται στα 97,50 λεπτά του ευρώ. Το 2ετές κρατικό ομόλογο σημείωσε τιμή στα 94 λεπτά από 94,30 λεπτά της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ η απόδοση χθες αναρριχήθηκε στο 8,15% από 8,10% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το 10ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 76 λεπτά από 76,60 λεπτά στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, και η απόδοση κυμάνθηκε χθες στο 7,25% από 7,05% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η εικόνα επιδεινώθηκε στο spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο), που διαμορφώθηκε στις 698 μονάδες βάσης από 678 μ.β. στη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή