Πανηγυρικά στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός

Πανηγυρικά στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θριάμβευσε ο Ολυμπιακός στην Αγκυρα. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, επικράτησε της Οσμάνλισπορ με 3-0 και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, επιτυγχάνοντας μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής ιστορίας του παίζοντας μακριά από το Καραϊσκάκη. Μάλιστα, έφθασε τις 31 εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη, που είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Στις 2 το μεσημέρι θα διενεργηθεί η κλήρωση της επόμενης φάσης, για να μάθουν οι «Πειραιώτες» το νέο εμπόδιό τους στη διοργάνωση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πρωταθλητές επιστρέφουν στους «16» για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2011-12. Τότε, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο τους είχαν νικήσει τη Ρούμπιν Καζάν με 1-0 εντός και εκτός έδρας, για να αποκλειστούν στη συνέχεια από τη Μέταλιστ. Εν συνεχεία αποκλείστηκαν σε τρεις περιπτώσεις στους «32», από τη Λεβάντε, την Ντνίπρο και την Αντερλεχτ. Πριν από τον αποκλεισμό της Ρούμπιν, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να προκριθούν σε νοκ άουτ φάση από το 2005, όταν είχαν αφήσει εκτός συνέχειας τη Σοσό. Ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να ξεκινήσει στην Αγκυρα τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Και ο Ιρανός απέδειξε στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Οσμάνλισπορ ότι άξιζε και με το παραπάνω την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, αφού πέτυχε δύο γκολ, ενώ έκανε αισθητή την παρουσία του από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Οσο για τις άλλες θέσεις της ενδεκάδας, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη.

Τερματοφύλακας ήταν ο Λεάλι, ακραίοι αμυντικοί οι Φιγκέιρας, Σισοκό, στόπερ οι Ντα Κόστα, Μποτία, αμυντικοί μέσοι οι Ρέτσος, Μάρτινς, εξτρέμ οι Σεμπά, Ελιουνούσι και επιτελικός μέσος ο Φορτούνης. Είναι αλήθεια πως στα πρώτα 45 λεπτά και οι δύο ομάδες ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικές, με αποτέλεσμα να καταγραφούν λιγοστές καλές στιγμές στην αναμέτρηση. Ομως, στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν, χάρη στο γκολ του Ανσαριφάρντ με προβολή στο 47΄.

Το προβάδισμα στο σκορ «απελευθέρωσε» τους παίκτες του Μπέντο, οι οποίοι έδειχναν ικανοί να γίνουν απειλητικοί ανά πάσα στιγμή. Στο 65΄ ο Μάρτινς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Ανδρούτσο, ο οποίος με μία εξαιρετική ενέργεια στο 70΄ έδωσε ασίστ στον Ελιουνούσι για να κάνει με κεφαλιά το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά στο 86΄.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο Ιρανός επιθετικός τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που είναι πάντα κοντά στην ομάδα μας. Ηταν μία πολύ καλή βραδιά για εμένα. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου για την ευκαιρία. Ημουν έτοιμος εδώ και καιρό, απλώς περίμενα στην ευκαιρία. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας παιχνίδι, χωρίς τους φιλάθλους σου. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι να σκοράρουμε. Ηρθε το πρώτο γκολ και στη συνέχεια τα πήγαμε πολύ καλά. Ηταν δύσκολο, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

ΟΣΜΑΝΙΛΣΠΟΡ: Καρσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Ουέμπο, Εντιαγιέ, Πίντο (66΄ Μπαχίρ), Ρεγκατίν (75΄ Ντελάρζ), Προτσάζκα, Καγκιράν (74΄ Γκιουβέν), Μπιφουμά, Νιούμαν, Μάιερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (65΄ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81΄ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (85΄ Ρομαό), Ανσαριφάρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή