Επιμένει στις αιχμές κατά Καμμένου ο Ν. Φίλης

Επιμένει στις αιχμές κατά Καμμένου ο Ν. Φίλης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις φράσεις «δεν είμαι σαρκοβόρο» και «είμαι σάρκα εκ της σαρκός» του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως υπουργός και βουλευτής Ν. Φίλης, σε ανεπίσημη συζήτηση σήμερα στη Βουλή με δημοσιογράφους, προσδιόρισε τα όρια της όποιας κριτικής στάσης έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την «αντιπαράθεσή» του με τους ΑΝΕΛ και τον σκεπτικισμό του έναντι του υπουργού Αμυνας για τα εξοπλιστικά.

Ως προς το τελευταίο, μάλιστα, διευκρίνισε ότι η περίφημη ερώτησή του προς τον κ. Π. Καμμένο αποτέλεσε «προσχέδιο ερώτησης», το οποίο αν τεκμηριωθεί κάποια στιγμή, μπορεί και να κατατεθεί στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με τον κ. Καμμένο», είπε ο κ. Φίλης, για να συνεχίσει ωστόσο: «Για να δώσεις όμως 3,5 δισ. για (μαχητικά αεροσκάφη) F35 πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, ιδίως στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Να συζητηθεί το θέμα δημοσίως και αναλυτικά στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής». Υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε ότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα λεγόμενα «ισοδύναμα» για το ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων – κόστoυς 300 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ακούστηκε να λέει πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, τα εν λόγω αεροσκάφη –για την αγορά των οποίων υπήρξαν δημοσιεύματα και όχι κάποιες ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ– «δεν κάνουν για το Αιγαίο».

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των γνωστών δηλώσεών του σχετικά με την προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και όχι πλέον με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Φίλης επανέλαβε πως η συνεργασία με τους σημερινούς συγκυβερνήτες «είναι συγκυριακή και όχι στρατηγική», ενώ για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Εμείς ενώπιον των πολιτών λέμε υπάρχει θέμα να απογαλακτιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. Ο Βενιζέλος λέει όχι. Το ΠΑΣΟΚ να πει δημόσια αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Ν.Δ. Στόχος όσων είπα ήταν να ανοίξει ένας διάλογος». Και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Δεν μιλάω για συνεργασία σήμερα, αλλά για μία μετεκλογική με προγραμματική σύγκλιση κι όχι για οικουμενική».

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η πρόταση που θα έρθει από την κυβέρνηση θα είναι τέτοια που θα γίνει δεκτή από την Κ.Ο.». Και πρόσθεσε: «Ως πρόταση της κυβέρνησης δεν θα έρθει μείωση του αφορολογήτου με μόνο αντίμετρο τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και το ξέρω αυτό. Αυτό δεν μπορεί να περάσει. Μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στα νησιά μπορεί να είναι αντίμετρα».

Οχι σε μείωση συντάξεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο οι εταίροι να απαιτήσουν μείωση των συντάξεων τώρα, ο κ. Φίλης ακούστηκε να σημειώνει ότι κάτι τέτοιο «δεν το δεχόμαστε», για να συμπληρώσει σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει αδιέξοδο και εκλογές: «Δεν μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή