Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρύτερη πολιτική σημασία αποκτά –λόγω της επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων την προσεχή Τρίτη– η επίσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ στην Αθήνα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Καζνέβ, ο οποίος θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα συνοδεύεται από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ. Η σύνθεση της γαλλικής αντιπροσωπείας αντικατοπτρίζει και τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι συναντήσεις τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο επαφών που έχουν εντατικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς. Ωστόσο, στη δεδομένη συγκυρία αποκτά ευρύτερα χαρακτηριστικά, δοθείσης της υποστηρικτικής θέσης των Παρισίων προς την ελληνική κυβέρνηση στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Την επόμενη Παρασκευή, ημέρα άφιξης του κ. Καζνέβ στην Αθήνα, θα έχει διαμορφωθεί σαφής εικόνα για το πλαίσιο που θα θέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι δανειστές και για τις διεκδικήσεις που θα αντιτάξει η ελληνική πλευρά. Μια δημόσια τοποθέτηση υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων είναι κάτι περισσότερο από επιθυμητή. Πέραν αυτού, στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν και σειρά από ζητήματα που αφορούν την προώθηση επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και το ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών για αποκρατικοποιήσεις που δρομολογούνται.

Τέλος, αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της προόδου επί των ζητημάτων διμερούς συνεργασίας που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ κατά την τελευταία επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή