ΔΕΑΒ κατά της αστυνομίας και της ΕΟΚ

ΔΕΑΒ κατά της αστυνομίας και της ΕΟΚ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταμερισμό ευθυνών στην αστυνομία για καίριες ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασισθεί και για τα επεισόδια που έγιναν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, καθώς και στην ΕΟΚ, για διοργανωτικές παραλείψεις στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου Αρη – Παναθηναϊκού Superfoods που ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της ομοσπονδίας, αποδίδει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας στη σχετική έκθεσή της.

Η ΔΕΑΒ υποστηρίζει ότι δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην πρώτη σύσκεψη που έγινε για την απόφαση της έδρας του τελικού, ενώ η αστυνομία δεν γνωστοποίησε στην επιτροπή το σχέδιο για την ασφαλή είσοδο, παραμονή και αποχώρηση των οπαδών στο Αλεξάνδρειο, ούτε σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών βίας εντός ή εκτός γηπέδου. Επίσης, πλημμελής ήταν ο σωματικός έλεγχος (είσοδος φωτοβoλίδων), ενώ δεν έγινε ταυτοπροσωπία των κατόχων των εισιτηρίων. Χρήζει απορίας, όμως, ο καταλογισμός ευθυνών από τη ΔΕΑΒ στους υπαλλήλους της ΕΟΚ για την τήρηση της τάξης και του διαχωρισμού των επισήμων των δύο φιναλίστ και ενώ η αστυνομία είχε αναλάβει, αυτονόητα, την υλοποίηση όλων των σχεδίων ασφαλείας που είχε καταστρώσει και συναποφασίσει με τους εκπροσώπους των ομάδων. Η ομοσπονδία απάντησε στη ΔΕΑΒ, με επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της, είχε απλή παρουσία στην τελική σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας και δεν έκανε καμία πρόταση, έχει άγνοια για τις καθοριστικές αρμοδιότητες της αστυνομίας, η οποία –σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο– δίνει ή όχι την συγκατάθεσή της για τη διεξαγωγή αγώνων υψηλού κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή