Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα στη Γερμανία

Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα στη Γερμανία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα που κατέχει στη Γερμανία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Deutsche Welle.

Η βίλα, η οποία είναι χτισμένη το 1908, βρίσκεται στη βαυαρική πόλη Ρόταχ Εγκερν και είχε αγοραστεί από τον Γκορμπατσόφ πριν από 10 χρόνια με σκοπό να αποτελέσει την εξοχική κατοικία της οικογένειάς του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η προχωρημένη, όμως, ηλικία και η κακή υγεία του πρώην Σοβιετικού ηγέτη μείωσαν σταδιακά τις επισκέψεις του στη βίλα, με την τελευταία εμφάνισή του στην πόλη να είναι πριν από τρία χρόνια, όταν εθεάθη σε τοπικό μπιστρό με την κόρη του και τα εγγόνια του, αναφέρει η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tegernseer Stimme, η οποία σημειώνει επίσης πως ο Γκορμπατσόφ επισκεπτόταν την πόλη και πριν αγοράσει τη βίλα, κυρίως μετά τον θάνατο της συζύγου του Ραΐσα το 1999. Σήμερα, η βίλα είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω του τοπικού μεσιτικού γραφείου Grund und Wohmen in Gmund, έναντι του αντίτιμου των 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την περιγραφή του μεσιτικού γραφείου, η βίλα των 687 τετραγωνικών μέτρων και δύο κτιρίων διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, ενδοδαπέδια θέρμανση, βιβλιοθήκη, γραφείο, σάουνα, καθώς και άλλους χώρους για διάφορες δραστηριότητες. Επιπλέον, σύμφωνα με την Tegernseer Stimme, η κόρη του Γκορμπατσόφ, Ιρίνα Βιργκάνσκαγια, είχε ανακαινίσει εκτενώς την κατοικία το 2008, η οποία, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Merkur», ήταν γραμμένη στο όνομά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή