Την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο ζητά η Αγκυρα

Την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο ζητά η Αγκυρα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ πρέπει να τερματίσει άμεσα τις εργασίες του στο Αιγαίο. Αυτό ζητά σε νέα δήλωση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.

Μιλώντας από το βήμα της σύσκεψης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, ο κ. Ισίκ θέτει το επίσημο αίτημα της χώρας του για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η τουρκική πλευρά, καταθέτοντας την συγκεκριμένη πρόταση, ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ συνέβαλλε στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης σε ποσοστό της τάξης του 3%.

Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ αναφέρει ότι παρά την επιμονή της Τουρκίας, η Γερμανία δεν προσεγγίζει θετικά στην προοπτική του άμεσου τερματισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι σήμερα η Τουρκία υποχρεώνεται να «ανεχθεί» ξένους στρατιωτικούς παράγοντες στα χωρικά ύδατα της εξαιτίας της υπόθεσης της λαθρομετανάστευσης και της δράσης του ΝΑΤΟ.

Μαζί με την Γερμανία και η Βρετανία τάσσεται υπέρ της συνέχισης της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αυτό υπογραμμίζει η Γιενί Σαφάκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή