Αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία

Αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρούνται οι αυξητικές τάσεις στις κρατήσεις για την προσεχή περίοδο στην Ελλάδα από τη γερμανική αγορά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους Γερμανούς Τοur Operator. Η Der Touristik επανέλαβε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι διπλάσιες σε σχέση με το 2016, ενώ άνοδο εμφανίζουν οι κρατήσεις και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Επίσης, διαπίστωσε δυναμική επιστροφή της Αιγύπτου. Ευχαριστημένος με τη κίνηση της αγοράς ενόψει καλοκαιριού εμφανίζεται και ο τουριστικός όμιλος All Tours που καταγράφει «πολύ καλή ζήτηση» για την Ελλάδα και «καλή ζήτηση» για την Ελλάδα. Τη διάθεση των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό και αυτό το καλοκαίρι ενισχύουν η καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας στη Γερμανία και ο χαμηλός πληθωρισμός κάτω του 3%.

Οι Γερμανοί προτίθενται να δαπανήσουν χρήματα και ο τουριστικός κλάδος ελπίζει να είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της εξέλιξης. Ανοιχτό παραμένει ωστόσο αν θα αυξηθούν και τα κέρδη των γερμανικών Τour Operators, μιας και όπως ανέφερε ο ειδικός σε ζητήματα τουρισμού Μάρτιν Λόνμαν, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι αδυσώπητος και η μάχη για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή «ροκανίζει» τον τζίρο. Ο κ. Ρενέ Χέρτσογκ, επικεφαλής της Der Touristik Central Europe υπογράμμισε ότι τα γεγονότα του 2016 (τρομοκρατικές επιθέσεις κ.ά.) δεν αποθαρρύνουν τους Γερμανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι κρατήσεις για την Τουρκία είναι ακόμα περιορισμένες, κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή