Η γυναίκα που ξέρει τους νικητές των Όσκαρ

Η γυναίκα που ξέρει τους νικητές των Όσκαρ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλος ο κόσμος αγωνιά μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βραβείων Όσκαρ. Εκτός από δύο άτομα που γνωρίζουν ήδη τους νικητές!

Και το όνομα αυτών: Μάρθα Ρουίζ και Μπράιαν Κάλιναν. Όχι, δεν πρόκειται για ηθοποιούς, μοντέλα ή παρουσιαστές. Πρόκειται για τους δύο σημαντικότερους ανθρώπους για την τελετή των Όσκαρ.

Είναι οι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν ήδη τα ονόματα των νικητών των βραβείων, διότι πραγματοποίησαν την καταμέτρηση των ψήφων.

Αφού επιβεβαιώσουν την ακρίβεια της καταμέτρησης, αναλαμβάνουν τη μεταφορά των φακέλων με τα αποτελέσματα, διασφαλίζοντας πως αυτά θα παραμείνουν μυστικά μέχρι τη μεγάλη βραδιά.

«Με έχουν ρωτήσει τι απολαμβάνω περισσότερο», λέει η Ρουίζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. «Είναι η στιγμή που είμαι μέσα στο αυτοκίνητό μου και κατευθύνομαι προς το θέατρο, όταν όλοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα, ενώ εγώ φυσικά τα γνωρίζω ήδη».

Η Ρουίζ και ο Κάλιναν είναι συνεργάτες στη λογιστική εταιρεία PriceWaterhouseCoopers, και ήδη από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει την καταμέτρηση των ψήφων.

Οι νικητές των βραβείων επιλέγονται από τα 7.000 μέλη της Ακαδημίας, τα οποία μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή επιστολικά.

Η καταμέτρηση των ψήφων όμως δεν γίνεται αυτόματα από υπολογιστή, αλλά με το χέρι, αφού μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται και καταμετρώνται από τους υπευθύνους.

Η Ρουίζ και ο Κάλιναν δηλώνουν πως αυτή η μέθοδος επιλέγεται για λόγους ασφαλείας, ενώ στην καταμέτρηση τους συνδράμουν και άλλοι τρεις συνάδελφοί τους.

Εκτός από την καταμέτρηση, το δίδυμο αναλαμβάνει και την αποστήθιση των αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που κάποιοι από τους φακέλους χαθούν ή καταστραφούν.

Μάλιστα η Ρουίζ αναφέρει πως συνοδεύονται στο θέατρο από αστυνομία, ενώ συχνά αλλάζουν τις διαδρομές που ακολουθούν με το αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας.

«Έχουμε ισχυρά μέτρα ασφαλείας μέχρι να παραδώσουμε τον φάκελο στον παρουσιαστή. Είναι ξεκάθαρο βέβαια πως η αστυνομία προστατεύει το περιεχόμενο του φακέλου και όχι εμάς», σχολιάζει η Ρουίζ.

Υπάρχουν και τα ευχάριστα της υπόθεσης όμως, καθώς το δίδυμο έχει την τιμή να περπατήσει στο κόκκινο χαλί, πάντα φυσικά με τους χαρτοφύλακες ανά χείρας. «Συχνά έχουμε πολλούς ηθοποιούς που μας βλέπουν και θέλουν να έρθουν να χαιρετήσουν», λέει.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον έχει ποτέ υποκύψει στον πειρασμό να αποκαλύψει τα αποτελέσματα, η Ρουίζ απαντά: «Μερικές φορές έρχονται άνθρωποι και μας ρωτούν αστειευόμενοι. Αλλά οι φίλοι μας και οι οικογένειές μας ξέρουν πως δεν μιλάμε για το ζήτημα αυτό. Είναι ξεκάθαρο».

Η φετινή 89η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή