ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίσεις στελεχών της Alpha Bank

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ο ΔΗΚΤΗΣ

Την αναβάθμιση των κ. Σπύρου Φιλάρετου, Αρτέμη Θεοδωρίδη και Γεωργίου Αρώνη από τη θέση των γενικών διευθυντών σε αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank. Οπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα, ο γενικός διευθυντής Σπύρος Ν. Φιλάρετος ονομάζεται αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (Chief Operating Officer), έχοντας την ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου. Ο γενικός διευθυντής Αρτέμης Θεοδωρίδης ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με τομέα ευθύνης το κρίσιμο «μέτωπο» των καθυστερήσεων και τη διαχείριση διαθεσίμων. Τέλος, ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής Γεώργιος Αρώνης ορίζεται επίσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη τόσο για τη λιανική όσο και τις επιχειρήσεις, αλλά και το διεθνές δίκτυο της Alpha Bank.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του διεθνούς διαγωνισμού για την εκκαθάριση της πτωχευθείσας χαλυβουργικής εταιρείας Ηellenic Steel, θυγατρικής της ιταλικής εταιρείας ILVA Commerciale. Η τιμή εκκίνησης για την αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας έχει προσδιοριστεί στα 17 εκατ. ευρώ. Μέχρι να πτωχεύσει η εταιρεία, ήταν μία από τις 5 μεγαλύτερες χαλυβουργικές μονάδες της χώρας και διέθετε ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα. H Eλληνική Εταιρεία Χάλυβα, ή Hellenic Steel, κατείχε το 40% της εγχώριας αγοράς. Η εταιρεία παρήγε ανά έτος περίπου 200.000 τόνους προϊόντα ψυχρής έλασης και επιψευδαργυρωμένα προϊόντα εμπορικής ποιότητας. Το ποσοστό εξαγωγής του προϊόντος κυμαινόταν πάντα από 50% έως 60%.

Νέα ένοικος στον Κεράνη

Aλλη μία υπηρεσία, νεοσύστατη και αυτή, πρόκειται να στεγαστεί τον επόμενο μήνα στο πρώην εργοστάσιο του Κεράνη. Ο λόγος για την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) του υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα εξετάζει τις ενστάσεις επί των διαγωνισμών για τις δημόσιες συμβάσεις. Στο ανακαινισμένο, μεγάλο και σύγχρονο κτίριο στεγάζεται μέχρι στιγμής μόνο η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομίας, με τους χώρους να παραμένουν ακόμη αναξιοποίητοι, παρά τον σχεδιασμό για τη μεταφορά εκεί πολλών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Φαίνεται ότι μόνο νέες υπηρεσίες που εποπτεύονται από άλλα υπουργεία δεν προβάλλουν αντιστάσεις.

Κι άλλο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Aλλο ένα ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας διατίθεται για τη λειτουργία ξενοδοχείου. Ειδικότερα, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας πρώην εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας ανακοίνωσε την έναρξη ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου του ως ξενοδοχείου, επιφανείας 13.244 τ.μ. (9 ορόφων), που βρίσκεται επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2. Σύμβουλος oργάνωσης της διαδικασίας έχει αναλάβει η εταιρεία Δανός, Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων, η οποία θα διαθέτει στους ενδιαφερομένους το τεύχος των όρων μίσθωσης έως τις 13 Μαρτίου.

Στην Atlas Merchant πέρασε η Credicom

Την απόκτηση του 100% της Credicom ανακοίνωσε και επίσημα η Atlas Merchant Capital, μετά τη λήψη των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και από τoν Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ. Η Credicom διαθέτει πλήρη άδεια τραπεζικής λειτουργίας τόσο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων όσο και της λιανικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Atlas επένδυσε 100 εκατ. ευρώ, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η άντληση κεφαλαίων άνω των 300 εκατ. από επενδυτές. Ο κ. Bob Diamond, CEO της Atlas, χάρηκε ιδιαίτερα για την πρώτη ευρωπαϊκή επένδυση του fund και επρόσθεσε ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος στην Ευρώπη εμφανίζει επενδυτικές ευκαιρίες. Ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος, ενώ η διοικητική ομάδα συμπληρώνεται από την κ. Αναστασία Σακελλαρίου, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ, και τον κ. Θεόφιλο Κωνσταντινίδη.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ