Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από τα γραφεία της ΝΔ λόγω Uber

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από τα γραφεία της ΝΔ λόγω Uber

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντιμέτωποι» με περίπου 100 οδηγούς ταξί που συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα την Παρασκευή, κάτω από τα γραφεία της ΝΔ βρέθηκαν σήμερα τα στελέχη του κόμματος. Αιτία της διαμαρτυρίας αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αναπλ. εκπροσώπου του κόμματος κ. Κων. Κυρανάκη υπέρ της Uber σε τηλεοπτική εκπομπή χθες.

«Τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα και θέλουν να δουλέψουν και θέλουν ενδεχομένως να μπουν σε αυτή την εταιρία και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το Ι.Χ. τους και να το κάνουν Uber. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο μια κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα απλό νομοθετικό πλαίσιο και να πει "κάθε πολίτης ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα, μπορεί με μια απλή άδεια, η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό σημαίνει δουλειές και θέσεις εργασίας. Αυτό είναι μεταρρύθμιση. Οι ίδιοι οι ταξιτζήδες θα βγάζουν περισσότερα χρήματα», ήταν η αναφορά του κ. Κυρανάκη που προκάλεσε την μήνιν της ομάδας των αυτοκινητιστών.

Είναι η δεύτερη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά το 2014 όταν η Uber μπήκε στην ελληνική αγορά. Τότε ο πρόεδρος των οδηγών ταξί Αττικής, Θυμιος Λυμπερόπουλος, κηρύξε τον πόλεμο ενάντια στην εφαρμογή διεμηνύοντας ότι «όποιος οδηγός συνεργαστεί με την Uber είναι προδότης και Ιούδας που προδίδει τον κλάδο για τριάντα αργύρια».

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε σημείωσε ότι έφερε «ως παράδειγμα μεταρρύθμισης και ως προσωπική άποψη, χωρίς να αποτελεί επίσημη θέση της Ν.Δ. και χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από κάποιο όργανο, το εξής απλό: Θα έπρεπε να υπάρχει μια απλή διαδικασία, με λιγότερα εμπόδια για κάθε οδηγό, αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα. Αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερο εισόδημα για τους οδηγούς, με λιγότερες ώρες δουλειάς αλλά και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές. Το ότι η τεράστια πλειοψηφία αιτήσεων σε τέτοιες εταιρίες είναι από ήδη υπάρχοντες οδηγούς ταξί, τα λέει όλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή