Στο πρωτοσέλιδο της Sabah οι δύο που ζητούν άσυλο

Στο πρωτοσέλιδο της Sabah οι δύο που ζητούν άσυλο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξώφυλλο της τουρκικής εφημερίδας Sabah εμφανίζονται οι δυο κομάντος, που τη νυχτα του πραξικοπήματος συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται 18 άτομα τα οποία σύμφωνα με τα τουρκικά ενημέρωσης φέρονται να είχαν οργανώσει το σχέδιο δολοφονίας.

Οι δύο άνδρες φέρονται να μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Εβρο. Παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στις 15 Φεβρουαρίου στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, συνοδεία συνηγόρου και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, την 20ή Φεβρουαρίου, κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στο παράρτημα της αρμόδιας υπηρεσίας, στην Αλεξανδρούπολη. Θα παραμείνουν κρατούμενοι έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού μετείχαν στην ομάδα των 47 κομάντος που τη νύχτα της 15ης Ιουλίου είχαν ως αποστολή να δολοφονήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα όπου διανυκτέρευε. Οπως είχε πει ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στις 18 Ιουλίου, οι πραξικοπηματίες κομάντος πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν. «Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή