Πόλη του Μεξικού by locals

5' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολτάρετε με μποέμ διάθεση στην ιστορική γειτονιά Coyoacan, δοκιμάστε τα εκπληκτικά τάκος με κρέας του Tacos Lolita και δείτε από κοντά την πολιτική τοιχογραφία «Η πορεία της ανθρωπότητας», τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Laboratorio Arte Alameda

Calle Doctor Mora 7

Tηλ. +52 55-86475660

Τρίτη-Κυριακή 09.00-17.00

Δωρεάν

Μου αρέσει που στην πόλη μου υπάρχουν ακόμα πολλά ιστορικά κτίρια. Και ευτυχώς, αρκετά από αυτά ζουν μια δεύτερη ζωή ως χώροι καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το Εργαστήριο Τεχνών Alameda στεγάζεται σε ένα μοναστήρι του 1591. Στην πλατεία, ακριβώς μπροστά του, στηνόταν η πυρά την εποχή της Ιεράς Εξέτασης. Αργότερα λειτούργησε ως τυπογραφείο, έπειτα έγινε κελάρι, μέχρι που το 2000 μετατράπηκε σε μουσείο. Εχει φιλοξενήσει εκθέσεις τέχνης, τεχνολογίας και επιστήμης και είναι αφιερωμένο στον πειραματισμό και στην προώθηση τοπικών καλλιτεχνών.

– TANIA PIMENTEL


Maque

Avenida Ozuluama 4  

Δευτέρα-Σάββατο 09.00-22.00

Κυριακή 09.00-21.00

Πρωινό: 5,25 ευρώ

Καφέ με γαλλική ατμόσφαιρα και μεξικάνικες γεύσεις στην περιοχή La Condesa του προαστίου Cuauhtémoc. Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου έξω από το Maque σχηματίζεται ουρά από κόσμο που θέλει να απολαύσει το πρωινό που σερβίρει. Το μενού δεν είναι μεγάλο, έχει όμως επιλογές από κυρίως πιάτα, γλυκό ψωμί, χυμό, φρούτα, καφέ και οι μερίδες του είναι παραπάνω από χορταστικές. Ισως γι’ αυτό οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες. Από εδώ μπορείτε επίσης να πάρετε φρέσκο, μοσχομύριστο ψωμί για το σπίτι, καθώς λειτουργεί και ως φούρνος! 

– ANDRIANA SANCHEZ


Polyforum Cultural Siqueiros

Avenida de los Insurgentes

Sur 701

Tηλ. +52 55-55364520

Ξεναγήσεις Σαββατοκύριακου 12.00 και 14.00

Είσοδος: 2,60 ευρώ

Πρόκειται για έναν πολιτιστικό πολυχώρο που στεγάζει μεταξύ άλλων θέατρο και γκαλερί. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ζητήθηκε από τον καλλιτέχνη David Alfaro Siqueiros να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τοιχογραφία στον κόσμο, επιφάνειας  8.700 τ.μ., με τίτλο «Η πορεία της ανθρωπότητας». Ο πολιτικός ακτιβιστής Siqueiros δημιούργησε το έργο, που έφτασε να θεωρείται η ενσάρκωση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Τα Σαββατοκύριακα, στο πλαίσιο των ξεναγήσεων, οι επισκέπτες απολαμβάνουν την εμπειρία θέασης του mural, ακούγοντας τη φωνή του Siqueiros να καλεί το κοινό να αποκαταστήσει τις αρχές του ανθρωπισμού μέσω της τέχνης. 

– TANIA PIMENTEL


La Nacional

Orizaba 161

Tηλ. +52 55-52643106

Δευτέρα-Τετάρτη 17.00-00.00

Πέμπτη-Σάββατο 17.00-02.00

Μεσκάλ: 4,40 ευρώ

Τις βραδιές που θέλω να συναντήσω φίλους και να χαλαρώσω πίνοντας ένα ποτό, επιλέγω πάντα το μπαρ La Nacional, στο Cuauhtemoc. Εδώ μπορεί να πιει κανείς αυθεντικό μεξικάνικο μεσκάλ – απόσταγμα αγαύης, από το οποίο παράγεται και τεκίλα. Η ατμόσφαιρα είναι όμορφη, με παρέες που συζητούν χαλαρά ή φιλοσοφούν για το νόημα της ζωής. Και ένα μικρό μυστικό: η κουζίνα κλείνει νωρίς, οπότε καλύτερα πρώτα να παραγγείλετε φαγητό και μετά να περάσετε στο ποτό.

– ANDRIANA SANCHEZ


Tacos Lolita

Morelia & Colima

Δευτέρα-Παρασκευή 14.30-23.00

Σάββατο-Κυριακή 16.00-23.00

Tάκος «de maciza»: 0,65 ευρώ

Το Tacos Lolita, στη γειτονιά Roma Norte, είναι το δικό μου αγαπημένο μέρος για φαγητό. Εδώ και 17 χρόνια σερβίρει, σ’ έναν μικρό πάγκο στον δρόμο, εκπληκτικά τάκος με κρέας που λιώνει στο στόμα. Σας προτείνω τάκος «de maciza», δηλαδή από άπαχο κρέας, ή τάκος «de cachet», από μοσχαρίσιο μάγουλο. Για κάτι πιο… εκκεντρικό, προτιμήστε «sesos» (μυαλά), «lengua» (γλώσσα) ή «ojo» (μάτι), ακόμα και τάκος «de surtida», δηλαδή ένα μείγμα από όλα αυτά, ψιλοκομμένα. Σερβίρονται με κρεμμύδι και κόλιανδρο. Να θυμάστε ότι στο Μεξικό, στους πάγκους με φαγητό στον δρόμο δεν πωλούνται μπίρες ή αναψυκτικά, αλλά μόνο εμφιαλωμένο νερό. 

– ARMANDO TOVAR


Happening Store

Calle Madero 10

Κυριακή-Παρασκευή 12.00-20.00

Σάββατο 11.00-20.00

Παπούτσια: 30,60 ευρώ

Στην περιοχή San Angel δημιουργήθηκε ένα κατάστημα που υποστηρίζει και προωθεί ταλαντούχους Μεξικανούς σχεδιαστές. Οι ιδιοκτήτες είναι και οι ίδιοι σχεδιαστές, γεγονός εμφανές στη διακόσμηση: ο χώρος μοιάζει με μεγάλο έργο τέχνης. Αν ψάχνετε για κάτι αυθεντικό και μοναδικό, ένα δώρο για εσάς ή για τους αγαπημένους σας, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Προσωπικά μου αρέσουν τα παπούτσια. Βρίσκω πάντα πολύ πρωτότυπα σχέδια, σε καλές τιμές. 

– PATY ALVAREZ


Coyoacan

Aguayo 12

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Η γειτονιά Coyoacan είναι από τις παλαιότερες της Πόλης του Μεξικού. Καθώς διαφέρει πολύ από το υπόλοιπο αστικό τοπίο, μοιάζει σαν μια μικρή πολύχρωμη πόλη μέσα στην πρωτεύουσα. Εχει την κλασική πλατεία με τα τοπικά μαγαζιά και μια αγορά όπου μπορεί να βρει κανείς από φθηνές χειροτεχνίες και κοσμήματα μέχρι θαλασσινά και δημοφιλή παγωτατζίδικα. Είναι επίσης το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσετε αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό, είτε καθίσετε σ’ ένα καλό εστιατόριο είτε σ’ έναν παραδοσιακό πάγκο του δρόμου. Στη γειτονιά μένουν πολλοί Μεξικανοί καλλιτέχνες, γεγονός που της δίνει έναν αέρα μποέμ. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σπίτι της Φρίντα Κάλο και του Ντιέγκο Ριβέρα, που λειτουργεί ως μουσείο. 

– TERE METTA


Riviera Del Sur

Calle de Chiapas 174

Tηλ. +52 55-52641552

Καθημερινά 13.00-02.00

Cochinita τάκο: 1,50 ευρώ

Το Riviera del Sur είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην πόλη για φαγητό και ποτό. Σερβίρει μεξικάνικο φαγητό, ιδιαίτερα από τη χερσόνησο του Γιουκατάν, όπως «sopa de lima» (σούπα κοτόπουλο με λάιμ) ή «frijol con puerco» (βραστό χοιρινό με φασόλια). Βρίσκεται στην περιοχή Roma Norte και τα Σαββατοκύριακα γεμίζει από τις 7 το απόγευμα, γι’ αυτό καλύτερα να πάτε νωρίς ή να κάνετε κράτηση. 

– ARMANDO TOVAR


Bazar del Sabado

San Jacinto 11

Σάββατο 09.00-18.00

Quesadillas: 2,20 ευρώ

Κάθε Σάββατο, σε ένα σπίτι αποικιακής αρχιτεκτονικής της πλατείας San Jacinto, στην καρδιά της όμορφης γειτονιάς του San Angel με τις μικρές επαύλεις, στήνεται αυτό το πολύ ιδιαίτερο παζάρι, που εκτός από κάποια προϊόντα ντελικατέσεν φιλοξενεί και τη μεγαλύτερη αγορά έργων τέχνης και χειροποίητων δημιουργιών σε όλο το Μεξικό (κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα, υφάσματα, κ.ά.). Εδώ θα βρείτε από απλά διακοσμητικά που κοστίζουν λίγα ευρώ μέχρι αυθεντικούς πίνακες και γλυπτά αξίας χιλιάδων ευρώ. 

– PATY ALVAREZ


Foro El Tejedor

Avenida Álvaro Obregón 86

Ανοιχτά: Ανάλογα με τις παραστάσεις

Είσοδος: 5,25 ευρώ

Χωράει μόλις 115 άτομα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις συναυλίες να είναι μοναδική. Ανοιξε το 1993 και από τότε έχει φιλοξενήσει πολλές τοπικές μπάντες και καλλιτέχνες, όπως οι Cafe Tacuba, Fernando Delgadillo και Julieta Venegas. Παρότι ως χώρος είναι πολύ μικρός, το Foro El Tejedor έχει κερδίσει διεθνή αναγνωρισιμότητα και είναι το μέρος όπου θα πάρετε μια καλή γεύση από τη δυναμική μουσική σκηνή της πόλης. Συνήθως πηγαίνω πιο νωρίς, για να πιω ένα ποτό στο μπαρ του τελευταίου ορόφου. Εχει υπέροχη θέα και πολύ καλές τιμές. 

– TERE METTA

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή