Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πολλά περιβάλλοντα μέσα στα οποία έζησε και δημιούργησε ο Νίκος Κούνδουρος ενώθηκαν στην κηδεία του, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο. Ο κόσμος του κινηματογράφου, της πολιτικής, οι δεκάδες φίλοι του, ορισμένοι και από την εποχή του Παρισιού, η γειτονιά του στο Μετς, Κρητικοί, περαστικοί που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στον τάφο του. Γέμισαν ο προαύλιος χώρος και η εκκλησία από κόσμο.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Άγγελος Δεληβορριάς, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Χάρης Παπαδόπουλος. Τα λόγια θερμά, έμπλεκαν με αφηγήσεις, σκέψεις του ίδιου του Νίκου Κούνδουρου, περιγραφές για το «πάθος», τη «γενναιότητα και γενναιοδωρία του», τον τρόπο του «ενέπνεε όπως ανέπνεε».

Παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, και άλλοι πολλοί, βουλευτές και πρώην υπουργοί.

Παρά το γεγονός ότι η κηδεία είχε αποφασιστεί, από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, να τελεστεί δημοσία δαπάνη, η οικογένεια του Νίκου Κούνδουρου ευχαρίστησε θερμά για την τιμή αλλά θέλησε να καλύψει η ίδια τα έξοδα, για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή