Ν.Δ. για Attica Bank: Το «τρίγωνο της διαπλοκής» Τσίπρα, Παππά, Σπίρτζη αποκαλύφθηκε

Ν.Δ. για Attica Bank: Το «τρίγωνο της διαπλοκής» Τσίπρα, Παππά, Σπίρτζη αποκαλύφθηκε

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή δημοσιεύματα για τα δάνεια του κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.

Σε ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναφέρει πως οι μάσκες έπεσαν καθώς «η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το "τρίγωνο της διαπλοκής" που έχτισε η κυβέρνηση».

Η ΝΔ επισημαίνει ακόμα, πως είχε από καιρό καταγγείλει τη μεθόδευση, όπως λέει χαρακτηριστικά, που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας πως η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε.

«Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής. Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη. Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς πολιτικού – οικονομικού σκανδάλου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Οπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ που κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Τράπεζα Αττικής συστηματικά χορηγούσε δάνεια κάτω του κόστους, με ανύπαρκτες εξασφαλίσεις, με αποτέλεσμα να υφίσταται ζημιά η Τράπεζα.

Στα ευρήματα του κοινού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος και του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων διευκολύνσεις που παρέχονταν σε επιχειρήσεις όπως η μετατροπή βραχυπρόθεσμων δανείων σε μακροπρόθεσμα, δίχως την κατάλληλη αιτιολόγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή