Ο Κ. Μητσοτάκης σε έναν αρχαιολογικό θησαυρό της Κρήτης

Ο Κ. Μητσοτάκης σε έναν αρχαιολογικό θησαυρό της Κρήτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελεύθερνας έκανε σήμερα ο καθηγητής Αρχαιολογίας Νίκος Σταμπολίδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρίσκεται στη  Κρήτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκμεταλλευόμενος την ηλιόλουστη μέρα ξεναγήθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας.

Η Αρχαία Ελεύθερνα, που ανήκει στον νομό Ρεθύμνης, καταλαμβάνει μια οδοντωτή κορυφογραμμή του Ψηλορείτη, σε ύψος 380 μέτρων. Η αρχαία πόλη θεωρείται -και όχι άδικα- από τους αρχαιολόγους μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα, καθώς κατοικείται αδιάλειπτα από τον 9ο αι. π.Χ ενώ οι ανασκαφές που γίνονται στην περιοχή από το 1985 έχουν φέρει στο φως μία σημαντική νεκρόπολη των γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων. Το 2010 μάλιστα ανακοινώθηκε η ανακάλυψη στην περιοχή διπλού τάφου ηλικίας 2.700 ετών, που έκρυβε περισσότερα από 3.000 φύλλα χρυσού και την πρώτη απεικόνιση της μέλισσας ως θεάς, ένα ιδιαίτερα σπάνιο εύρημα. Ο κ. Σταμπολίδης μάλιστα τότε είχε δηλώσει τότε «σαν πυγολαµπίδες είδαµε σε όλη την επιφάνεια μικρά αποτµήµατα χρυσού, από 0,5 έως 2,5 εκατοστά».

Ο Κ. Μητσοτάκης, τον οποίο συνόδευε η αρμόδια τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ξεναγήθηκε και στο Μουσείο της Ελεύθερνας, που είχε εγκαινιαστεί πέρυσι το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένος και μετά την ξενάγηση έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Ευχαριστώ τον Καθηγητή αρχαιολογίας Νίκο Σταμπολίδη για τη σημερινή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο. Είναι πραγματικά ένα μαγευτικό τοπίο που αξίζει να επισκεφθεί ο καθένας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή