ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κουμουτσάκος: «Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για «απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Στη συνέχεια ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ άφησε μομφές κατά της κυβέρνησης, μιλώντας για λανθασμένες κινήσεις και «ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες"» στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε την άμεση σύγκληση και πλήρη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ άφησε αιχμές και κατά του κ. Πάνου Καμμένου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε, εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την  πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.

Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες".

Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο.

Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια.

Απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στον Ο.Η.Ε., που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη, πλέον, τουρκική συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Τέλος, μια συμβουλή προς την Κυβέρνηση.

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ.

Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».

Συστάσεις στον κ. Πάνο Καμμένο

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος είχε απευθύνει συστάσεις προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο απήυθυνε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ύστερα από τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ σε σχέση με την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου. 

«Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ