Λίγο πριν τα Όσκαρ ο Batman σάρωσε τα «Χρυσά Βατόμουρα»

Λίγο πριν τα Όσκαρ ο Batman σάρωσε τα «Χρυσά Βατόμουρα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα Όσκαρ να έχουν την τιμητική τους, αλλά δεν είναι τα μοναδικά βραβεία που απονέμονται σήμερα.

Παραδοσιακά λοιπόν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, λίγες ώρες πριν τα Όσκαρ απονεμήθηκαν τα «Χρυσά Βατόμουρα» στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Μεγάλοι «νικητές» της βραδιάς, που σάρωσαν τα «Χρυσά Βατόμουρα» ήταν το blockbuster «Batman ν. Superman» και το ντοκιμαντέρ το «Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party».  

Η τελευταία ταινία από το franchise του Σούπερμαν μπορεί να έκοψε εκατομμύρια εισιτήρια, όμως δεν άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένο το κοινό. Αποτέλεσμα: απέσπασε τέσσερα βραβεία, και πιο συγκεκριμένα αυτά του χειρότερου κινηματογραφικού ζευγαριού (Μπεν 'Αφλεκ και Χένρι Κάβιλ), του χειρότερου β' αντρικού ρόλου (Τζέσε Αϊζενμπεργκ), του χειρότερου σεναρίου και του χειρότερου Πρίκουελ, Ριμέικ, Rip-off ή Σίκουελ.  

Στις «μεγάλες» κατηγορίες όμως επικράτησε το «Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party», ένα ντοκιμαντέρ κατά της Χίλαρι Κλίντον.  

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε τέσσερα βραβεία: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερης Σκηνοθεσίας, Χειρότερου Α' Ανδρικού Ρόλου (Ντινές Ντ' Σούζα) και Χειρότερου Α' Γυναικείου Ρόλου (Μπέκι Τέρνερ).  

Δεν έλειψαν όμως και οι βραβεύσεις μεγάλων ονομάτων του Χόλιγουντ που διακρίθηκαν για την κακή τους ερμηνεία. Συγκεκριμένα, η Κρίστεν Γουίιγκ κέρδισε το Βατόμουρο Β' γυναικείου ρόλου για το «Zoolander 2», ενώ ο Τζέσι Άιζενμπεργκ κέρδισε το Βατόμουρου Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Batman ν. Superman».  

Τέλος, ο Μελ Γκίμπσον απέσπασε το βραβείο «Razzie Redeemer Award», το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες που «μεταμέλησαν» και βρήκαν ξανά τον δρόμο τους, εμφανίζοντας καλές ερμηνείες μετά από μια σειρά κακών ταινιών. Ο Γκίπσον κέρδισε το βραβείο χάρη στο οσκαρικό «Hacksaw Ridge», που ο ίδιος σκηνοθέτησε.  

Αναλυτικά τα Χρυσά Βατόμουρα του 2017:

  • Χειρότερη ταινία Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party
  • Χειρότερος Α' ανδρικός ρόλος:  Dinesh D'Souza – Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party  
  • Χειρότερος Α' γυναικείος ρόλος: Becky Turner – Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party  
  • Χειρότερος Β' γυναικείος ρόλος: Kristen Wiig / Zoolander No. 2  
  • Χειρότερος Β' αντρικός ρόλος: Jesse Eisenberg / Batman v Superman: Dawn of Justice
  • Χειρότερο κινηματογραφικό δίδυμο: Ben Affleck &  Henry Cavill / Batman v Superman: Dawn of Justice  
  • Χειρότερος σκηνοθέτης: Dinesh D'Souza and Bruce Schooley / Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party
  • Χειρότερο Πρίκουελ, Ριμέικ, Rip-off ή Σίκουελ: Batman v Superman: Dawn of Justice  
  • Xειρότερο σενάριο: Batman v Superman: Dawn of Justice

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή