Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανυπόγραφη προκήρυξη αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Στο κείμενο, οι αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί κομμουνιστές και αντιεξουσιαστές» αναφέρουν ότι το χτύπημά τους πραγματοποιήθηκε σε κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Στις 19/02/2017 ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών κι αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και σφυριά ενάντια στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου», τονίζεται στο κείμενο, ενώ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της σύσκεψης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη».

Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά σε επιθετικό τόνο στις πολιτικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα πεπραγμένα του κόμματος της τελευταίας περιόδου. Επισημαίνεται μάλιστα ότι «η επίθεση έγινε ως απάντηση στη βία που ασκεί η κυβέρνηση και η μνημονιακή της πολιτική».

«Η επίθεσή μας στα γραφεία της Κουμουνδούρου, εκπλήρωσε την αναγκαιότητα για την, έστω κι ελάχιστη, ανταπόδωση της βίας που μας ασκεί η κυβέρνηση κι η μνημονιακή της πολιτική. Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι, να αντεπιτεθούμε με όλα τα μέσα στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κοινωνικής εξόντωσης, η οποία διατάσσεται από το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο κι εκτελείται πάραυτα από τον εκάστοτε κυβερνητικό συρφετό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή