Επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών – το πρόγραμμα των συναντήσεων

Επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών – το πρόγραμμα των συναντήσεων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων που θα χρειαστούν για να κλείσει η αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη το οικονομικό επιτελείο θα έχει σειρά συναντήσεων με τους δανειστές.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη διαμορφώνεται ως εξής:10:30 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε.12:00 Ενέργεια 19:00 Επισκόπηση 20:30 Δημοσιονομικά.

Το σύνολο των μέτρων που θα ληφθούν εκτιμάται από πηγές του οικονομικού επιτελείου ότι το πολύ να υποχωρήσει από το 2% του ΑΕΠ, που ζητάει σήμερα το ΔΝΤ, στο 1,7%-1,8% του ΑΕΠ. Το πολύ, δηλαδή να εξοικονομηθούν 350-500 εκατ. ευρώ και να κατέβει το σύνολο στα 3,2-3,3 δισ. ευρώ από τα 3,6 δισ. ευρώ.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα ένα μικρό μέρος (0,3%-0,5% του ΑΕΠ) να προέλθει από άλλες πηγές. Αν γίνει έτσι, θα αναζητούνται μέτρα 0,75% του ΑΕΠ ή 1,4 δισ. ευρώ από συντάξεις και άλλα τόσα από το αφορολόγητο. Αν ο πήχυς παραμείνει υψηλότερα, αναμένεται να πέσει μεγαλύτερο βάρος στο αφορολόγητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή