Stern: «Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ»

Stern: «Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές» επισημαίνει το περιοδικό Stern σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα.

Το περιοδικό παραθέτει απόψεις του αρχηγού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, αλλά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρου Καμμένου. Σύμφωνα με τον Ν. Ξυδάκη, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση, συμφωνούν ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα.

Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Ελληνας πολιτικός λέει: «Μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε». Την ίδια στιγμή, για τον Δημήτρη Καμμένο «δεν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και Ελλάδας αλλά μεταξύ των δανειστών και συγκεκριμένα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα και πάλι σε σταυροδρόμι» επιγράφει άρθρο της η Berliner Morgenpost, στο οποίο υποστηρίζεται ότι η χώρα θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα με τη δραχμή και χωρίς την ΕΕ. Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Και οι δύο συζητήσεις, η μια για την επιστροφή στη δραχμή και η άλλη για το Grexit είναι επιζήμιες. Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, απλά με την δραχμή θα ήταν ακόμα πιο φτωχοί. Και οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Η συζήτηση για το Grexit αποτελεί βαρίδι, από το οποίο θα έπρεπε να απαλλαγεί η συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ» καταλήγει η εφημερίδα του Βερολίνου.

Πηγή: Deutche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή